Kuinka karhusta tuli myyntiliidi?

Itäsuomalainen metsä kesäisenä aamuyönä. Hiljaisuuden rikkoo vain kuikan alakuloinen huuto. Metsässä ei liikahda lehtikään... kunnes suon toisella laidalla näkyy jotain ruskeaa, lähestyvää. Hahmo saa vähitellen terävämmän muodon, pää, nöpökorvat, neljä jalkaa ja hännäntöpö.

 

Karhu tulee aivan lähelle ja ryhtyy muitta mutkitta syömään tarjolle asetettua herkkuateriaa. Painan kameran laukaisinta ja teen karhusta liidin.

Karhusta tuli myyntiliidi, koska olin luonut sille kiinnostavaa sisältöä teuraan muodossa. Se oli huomannut metsän sosiaaliseen mediaan jättämäni hajujäljet, joiden perusteella älysi sitten etsiskellä sen tarpeeseen sopivaa sisältöä, eli vatsantäytettä suon toiselta puolelta. Ja jotta se ylettyisi pureskelemaan tuota maistuvaa sisältöä, oli sen tultava riittävän lähelle.

Seuraavan aamuna odotan jälleen piilokojussani lisää liidejä. Edellisellä kerralla maittavan aterian nauttinut karhu on kertonut kokemastaan herkkuhetkestä ystävilleen ja jokunen heistä on saattanut myös huomanta hajujäljet metsässä. Niinpä saan lisää kiinnostavia liidejä, joiden kanssa voin ryhtyä juttusille asiakassuhdetta syventämään. Sen pituinen se.

 

Aivan samalla tavalla liidien metsästys tapahtuu myös meidän ihmisten välisessä kaupankäynnissä. Siinä missä aiemmin markkinoilla menestyksen takasi äänenpaine – piti vaan huutaa kovempaa kuin naapuri – on nyt luotava mahdollisia asiakkaita kiinnostavaa sisältöä, joka houkuttelee heidät tarpeeksi lähelle. Ja kun he ovat siinä liki, on hyvän myyjän miellyttävä tehtävä hoitaa kauppa kotiin. Ilman suurta ähellystä ja kilpalaulantaa. Sitä sanotaan nykyaikaiseksi sisältömarkkinoinniksi, jonka tuloksellisuutta voit seurata reaaliajassa.

  Luo myyntiliidejä sisältömarkkinoinnin avulla

 

Kaupallista = Menesty