Tehokas kaupallistaminen ja nykyaikainen digimarkkinointi

 

Kaupallistaminen on ideoiden taloudellista hyödyntämistä. Ennen vanhaan näistä ideoista kerrottiin vaikkapa lehdessä ja jäätiin odottelemaan ovipumpun laulua. Ja jos oltiin oikein edistyneitä, harrastettiin suoramarkkinointia, sillä palautelappusten määrästä saattoi päätellä kampanjan onnistuneen tai menneen päin honkia. Tämä saattoi ja saattaa vieläkin toimia nopeasti kiertävien tuotteiden markkinoinnissa ihan kohtuullisesti, mutta mikä on tilanne pitkien myyntisyklien tuotteissa? Siis niissä, joita yritykset myyvät toinen toisilleen?

 

 

Aivan oikein, vanhoilla eväille ei enää pötkitä pitkälle. Entä miksi digimarkkinointi olisi avain kaupallistamisen haasteisiin?

Keksin useita syitä:

  1. Internetistä etsitään koko ajan enemmän tietoa ja sitä on siellä kosolti tarjolla. Tämän takia asiakkaasi tietää todennäköisesti tuotteesi tai tarjoomasi vaihtoehdoista paljon enemmän kuin sinä itse. Ja jos et ole huolehtinut omasta verkkonäkyvyydestäsi, ei sinua ole olemassa tai sinut lokeroidaan dinosaurukseksi, joka ei seuraa aikaansa ja jonka tuotteet eivät ole ajanmukaisia.
  2. Sisällön optimointi helpottaa nousemaan esille hakutuloksissa ja määrittelemään jo ennalta, millaisia liidejä suppiloon tulee. Otetaan esimerkiksi sinut – on aika todennäköistä, että haasteesi on kaupallistaminen ja haluat tietää lisää siitä miten digimarkkinointi voisi auttaa. Jos optimoisin tämän tekstin jollekin toiselle segmentille, olisin valinnut toisen viestin.
  3. Reaaliaikainen mittaaminen auttaa näkemään onko markkinointi ollut tuloksellista. Analytiikasta näkee oitis, syntyykö kuhinaa vai eikö synny.
  4. Digitaalisuus mahdollistaa nopean reagoinnin ja analytiikan ansiosta tiedät, minne suuntaan korjausliike on tehtävä.
  5. Markkinoinnin automaatio onnistuu vain digitaalisten ratkaisujen avulla. Automatisointi keventää myynnin taakkaa ja antaa myynnille tilaisuuden nähdä mitkä liidit ovat lähellä ostopäätöksen tekemistä.
Toki tämä on pelkkää teoriaa, mutta kerromme mielellämme miten homma toimii käytännössä. Ota yhteyttä, jutellaan lisää! Tarvittaessa voimme järjestää myös kahden tunnin ilmaisen nettityöpajan, jossa kartoitamme yrityksesi tilannetta.

kuinka_lisata_liidien_maara_laatu

Kaupallista = Menesty