Miksi sisällöntuotanto pitää saada sisältömarkkinoinniksi

Vipu.io   >   Blogi   >   sisältömarkkinointi
Kirjoittaja: Mikko Haapanen   //   01.09.2011

Kauppalehdessä oli maanantaina 29.8. sivulla 16 mielenkiintoinen juttu sisältömarkkinoinnista – jota myös kiinnostusmarkkinoinniksi kutsun. Jutussa kerrottiin ansiokkaasti, mitä sisältömarkkinointi on (ja täällä olen sivunnut asiaa parissakin kirjoituksessa). Sen sijaan jutussa ei pohdittu, miksi sitä tarvitaan.

Kyynisyys on ongelma

Reader’s Digestin eli Valittujen Palojen viimeisimmän Luotetuin merkki -
tutkimuksen tulokset
antavat yhden vastauksen. Tutkimuksen pitäisi antaa miettimisen aihetta kaikille, joiden toimenkuvaan markkinointi kuuluu. Sekä Suomessa että muualla Euroopassa kysymyksiin vastanneet luottivat ylivoimaisesti vähiten mainontaan – jopa internetiä pidetään luotettavampana!

Mitä miettimistä siinä on? Mainonnan ostajat ja luojat pitävät itsestäänselvyytenä, että medialukutaitoiset ihmiset ovat kyynisiä mainosviestien vastaanottajia. Sille nyt vain ei voi mitään.

Kyllä voi, kiinnostusmarkkinoinnilla.

Kyynisyyden voi voittaa…

Vaikka mainonta onkin vain yksi markkinoinnin keinoista, sama kyynisyys vaivaa jossain määrin kaikkea b2c- ja b2b-markkinointia. Kiinnostusmarkkinointi – eli inbound marketing – perustuu siihen, että asiakas kiinnostuu sinusta ja etsii sinut käsiinsä. Perinteisessä markkinoinnissa viestiä paukutetaan mahdollisimman monessa kanavassa ja toivotaan, että joku viestin kuulee ja siihen reagoi. Kiinnostusmarkkinoinnissa sisällöstä tehdään niin kiinnostavaa ja helposti löydettävää, että palveluiden alasta kiinnostunut löytää ne omasta aloitteestaan. Siksi se voi olla ratkaiseva kilpailuetu.

Eihän kiinnostusmarkkinointi ideana nyt niin uusi ole. Esim. iskevät viraalivideot ja yllättävät sissimarkkinointitemput ovat eräänlaista kiinnostusmarkkinointia nekin. Mutta siinä missä viraalivideoiden ja sissimarkkinoinnin teho on aina jossain määrin sattumasta kiinni, moderni kiinnostusmarkkinointi on systemaattista ja siksi tehokasta.

…mutta se vaatii omistautumista

Tietenkään kiinnostusmarkkinointi ei ole mikään taikasauva. Sen tekeminen ei ole samalla tavalla kausittaista kuin perinteinen kampanjamarkkinointi. Kiinnostusmarkkinointi vaatii jatkuvaa, systemaattista panostusta, kun yritys tuottaa tasaisena virtana asiakkaiden houkuttimiksi kiinnostavaa, korkealaatuista sisältöä nettisivuilleen. Kiinnostava ja korkealaatuinen sisällöntuotanto ovat siis avainsanat, siksi kiinnostusmarkkinointi vaatiikin omistautumista. Mutta muuten se on edullista, ellei hinnaksi lasketa sitä, että hyvät ideat ovat aina kalliita.

Kiinnostusmarkkinoinnissa on myös kohdistus kunnossa, sillä sisällön perässä saapuva asiakas on aina kiinnostunut asiakas. Jos on nähnyt vaivaa etsiäkseen sisältösi, hän on siitä myös kiinnostunut. Kun nettisivuillasi ovat myös optimointi ja seuranta kunnossa, tarvitsee sinun tässä vaiheessa enää ottaa liidistä kiinni.

 

Luo myyntiliidejä sisältömarkkinoinnilla

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tilaa blogi sähköpostiisi:

Kaupallista = Menesty