5 syytä miksi digimarkkinointiin pitäisi panostaa

Kirjoittanut Philip Blomqvist - 14 helmikuuta, 2019

3 min lukuaika

Näin alkuun haluaisin muistuttaa, miksi markkinointia kannattaa ylipäätään tehdä. Markkinoinnin tehtävä on luoda myynnille pelipaikkoja. Olen listannut tähän blogiin viisi syytä, miksi verkkoliidimarkkinointiin eli inbound-markkinointiin kannattaa panostaa. Nämä ovat syitä, joihin olen kollegoideni kanssa usein törmännyt.

Verkkoliidimarkkinoinnissa verkkosivut ovat must-have, sillä ostopäätös alkaa alalla kuin alalla lähes aina verkosta. Haasteena on saada verkkosivuillesi kävijöitä ja näistä ostavia asiakkaita. Eräässä maanantaipalaverissa toimitusjohtajamme ilmaisi asian hyvin: ‘’Uusi verkkosivusto on kuin pieni kylä, johon ei ole vielä mitään teitä rakennettuna. Jotta kylään saadaan liikennettä, on sinne rakennettava ajotiet.” Verkkosivujen ajotiet muodostuvat linkeistä, SEO:sta, SoMesta ja SEM:istä. Kun nämä saadaan kuntoon, on ihmisten mahdollista löytää tiensä yrityksesi verkkosivuille ja konvertoitua asiakkaiksi.

 1. Verkkosivuvierailijoiden vähyys

Jos kuukausittaiset kävijämääräsi verkkosivuilla ovat pieniä (muutama sata tai tuhat riippuen yrityksen koosta), tarkoittaa se, ettei kohdeyleisösi löydä sinua sieltä, missä sinun pitäisi näkyä eli hakukoneista ja sosiaalisesta mediasta.

Yksi syy näkymättömyyteen voi olla, että et julkaise tarpeeksi relevantteja sisältöjä, jotka kiinnostaisivat ostopersoonaasi. Yksi blogipostaus per vuosi ei riitä. Verkkoliidimarkkinointi on pitkäjänteistä hommaa ja sitä on tehtävä jatkuvasti. Mitä enemmän tuotat sisältöjä sitä korkeammalle Google rankkaa sivustosi. Uusia sisältöjä on myös hyvä promota sosiaalisessa mediassa, jotta yrityksesi seuraajat pysyvät ajan tasalla.

Kävijämäärän kasvattamiseen on monia keinoja. Voit käyttää maksettua mainontaa kasvattaaksesi sivustoliikennettä. Se saattaa joskus maksaa maltaita. Käyttämällä verkkoliidimarkkinoinnin keinoja sinun on mahdollisuus saada aikaan orgaanista kasvua eli ‘’ilmaista liikennettä’’.

Huomioi myös, millaista sisältöä ostopersoonasi haluaa lukea. Tätä varten HubSpot on lanseerannut SEO-työkalun, jolla voidaan seurata eri aihealueiden toimivuutta ja sitä, kuinka tietty aihealue kiinnostaa verkkosivuvierailijoita. Saadaksesi työkalusta kaiken hyödyn irti, on sinun luotava sisältösuunnitelma ja julkaisukalenteri, jotka huomioivat ostopersoonasi sisältöpreferenssit.

2. Kvalifioitujen liidien puute

Kvalifioitu liidi tarkoittaa liidiä joka on käyttäytymisensä perusteella saatu tunnistettua myyntivalmiiksi. Kvalifiointiin voidaan käyttää liidipisteytystä, jonka yhteydessä määritellään kontaktin ostopolku. Ostopolku auttaa ymmärtämään kontaktin verkkokäyttäytymistä, minkä perusteella hänet voidaan tunnistaa ostopersoonaksi A tai B.

Yksi syy, miksi liidit eivät konvertoidu liittyy yksinkertaisesti siihen, että verkkosivuvierailijoita on liian vähän. Kun verkkosivuvierailijoita ei ole tarpeeksi, ei heistä saada riittävästi liidejä. Tällaisessa tilanteessa data ei riitä liidipisteytykseen, vaan myynnin kannattaa manuaalisesti poimia liidinsä kontaktirekisteristä.

On myös tilanteita, joissa verkkosivuvierailijoita on yllin kyllin mutta he eivät konvertoidu liideiksi. Tällöin sivustolta todennäköisesti puuttuu konversiopisteitä tai relevantteja sisältöjä. Jotta saamme verkkosivuvierailijat siirtymään eteenpäin ostopolulla ja jättämään yhteystietonsa, on verkkosivuillamme oltava sisältöjä, joita he oikeasti haluavat. Päämääränä on luoda win-win-tilanne, jossa vierailija saa tarvitsemansa tiedon ja yritys arvokasta sivustokävijädataa.

Pyydä maksuton konsultointi  liidien hankinnasta

3. Verkkosivut vaativat kasvojenkohotusta

Vanhat staattiset verkkosivut jäävät nykyään Googlen algoritmeissä usein uusien jälkeen. Google ja muut hakukoneet skannaavat sivustoasi jatkuvasti ja huomaavat kyllä, onko sivustoasi päivitetty vai onko kaikki samoin kuin ennen. Tässä lisäsyy jatkuvaan kehitykseen.

Toinen syy, miksi verkkosivut kannattaa nykyaikaistaa, on käyttäjäkokemuksesta huolehtiminen. Ihmisten vaatimukset sivustojen käytön suhteen ovat nykyään erittäin korkeat. Jos he laskeutuvat sivustolle, joka on yhtä sotkua ja josta ei löydä etsimäänsä ensimmäisen 10 sekunnin aikana, poistuvat he sivustoltasi ja siirtyvät kilpailijoidesi kotisivuille. UX/UI-asioiden on oltava nykysivustoilla hyvin hanskassa. Se, että yrityksen sisällä ollaan tyytyväisiä kotisivuihin, ei tarkoita sitä, että loppukäyttäjät olisivat samaa mieltä. Verkkosivuston auditointi olisikin hyvä tehdä vuosittain joko omasta toimesta tai ostopalveluna. 

4. Kilpailijat voittavat jatkuvasti  

On selvääkin selvempää, että markkinointi vaikuttaa yrityksesi maineeseen. Ilman markkinointia et tee itseäsi tunnetuksi ja ilman tunnettuutta olet aina askeleen jäljessä kilpailijoitasi tarjouskilpailun alkaessa.

Tunnettuuden lisääminen on hyvä tehdä suunnitelmallisesti noudattaen yrityksen visiota. Alalla on aina isompia toimijoita, joiden kanssa on turha lähteä kilpailemaan. Seuraa kilpailijoidesi tekemisiä ja markkinointia, mutta älä matki heitä. Pyri erottautumaan kilpailijoistasi markkinoinnillasi.

5. Yritystäsi ei tunneta

Yritykselläsi saattaa olla maineikas asiakas- ja tuoteportfolio sekä hyviä referenssejä onnistuneista projekteista. Työntekijät ja nykyiset asiakkaat ovat enemmän kuin tyytyväisiä,mutta uusasiakashankinnassa huomaat, että yritystäsi ja saavutuksiasi ei tunneta. Tämä on yllättävän yleistä.

Tuntemattomuus on haaste myynnille. Myyjät lähtevät myyntitilanteeseen altavastaajina ja joutuvat kuluttamaan aikaa luottamuksen voittamiseen ja yrityksesi toiminnan perinpohjaiseen esittelemiseen. Kun yritystäsi ei tunneta, eivät potentiaaliset asiakkaatkaan osaa ottaa sinuun yhteyttä.  

Tunnettuutta voidaan rakentaa markkinoinnilla. Myyjien työ helpottuu ja myyntisyklit nopeutuvat, kun liidit, joita myyjät kontaktoivat, tuntevat mistä soitetaan ja mitä palveluita yrityksesi tarjoaa.

Tunnettuuden rakentamisessa on markkinointia tehtävä jatkuvasti. Verkkoliidimarkkinointi on tehokas menetelmä tunnettuuden kasvattamiseen ja ylläpitoon. Tulokset eivät synny päivässä vaan yrityksen on jatkuvasti kehitettävä verkkosivustoaan. Verkkoliidimarkkinoinnin vahvuus piilee analytiikassa, jonka avulla on helppo tunnistaa, milloin ja mitä on tehty oikein. Data kertoo meille missä kanavissa, minä aikoina ja missä muodossa julkaistu sisältö suoriutuu parhaiten.

Lataa HubSpot-lisenssien vertailu

SHARE THIS STORY | |