6 syytä miksi B2B-bloggaaminen kannattaa

Kirjoittanut Terhi Bergius - 24 toukokuuta, 2017

2 min lukuaika

Oletko tähän saakka ajatellut, että bloggaaminen on keino esitellä muotivaatteita tai omien kissojen elämää? Sitäkin se voi olla. Mutta viimeistään nyt on aika tarkistaa asenteita, sillä blogit ja bloggaaminen ovat tulleet jäädäkseen myös B2B-markkinointiin. Siihen on hyvät perusteet.

Ihmisten tapa etsiä uutta tietoa on muuttunut ja muuttuu jatkuvasti. Siinä missä ennen kilautettiin ensimmäiseksi kaverille, kysytään nyt apua nettimaailman oraakkelilta eli Googlelta. Siksi on tärkeää varmistaa, että viestisi ja  tarjoomasi näkyvät hakukoneissa: taitavasti kirjoitettu ja optimoitu blogiteksti on oiva keino nousta Googlen ja muiden hakukoneiden tutkaan.

Tässä kuusi syytä bloggaamiseen

1. Jokainen julkaistu blogiteksti on oma verkkosivunsa. Ja mitä enemmän verkkosivustollasi on sivuja, sitä arvokkaampana ja parempana tietolähteenä hakukoneet sitä pitävät. Toisin sanoen säännöllinen bloggaaminen lisää automaattisesti sivustosi painoarvoa.

2. Jokainen julkaistu blogiteksti on uutta sisältöä. Mitä useammin verkkosivustosi päivittyy, sitä aktiivisempi sivustosi on ja sitä paremmin sisältösi pulpahtavat pinnalle hakutuloksissa. Google rakastaa tuoretta sisältöä. Anna sille siis sitä!

3. Voit kokeilla mikä toimii. Käytä blogiteksteissä erilaisia näkökulmia ja katso analytiikan avulla mikä saa aikaan eniten haluttua liikennettä sivuillesi. Esimerkiksi bloggaamisesta voi kirjoittaa tämän tekstin lisäksi näin: Tekeekö hakukoneoptimointi bloggaamisesta täsmämarkkinointia. Teksti on hivenen päällekkäinen tämän kirjoituksen kanssa, mutta se ei haittaa koska näkökulma on täysin eri.

4. Voit julkaista sisältöä nopeasti, koska blogin ei tarvitse olla viimeistä pilkkua myöten hiottu. Pikemminkin päinvastoin. Kirjoittajien persoonallisuus saa näkyä! Blogin avulla teet yrityksestäsi ja tarjoomastasi helpommin lähestyttävän – erityisesti jos kannustat ja aktivoit lukijoitasi liittymään keskusteluun. 

5. Jokainen aiemmin julkaisemasi blogiteksti on arvokas, sillä se jatkaa elämäänsä ja hakukonenäkyvyydestä huolehtimista verkossa. Voit myös linkittää uusia tekstejä vanhoihin tai kirjoittaa aiemmasta, hyvin toimineesta aiheesta uuden tekstin. Blogia voi myös päivittää – kuten tälle kirjoitukselle on tehty. Vaikka joku olisi saattanut lukea edellisen kirjoituksen jo aiemmin, on blogillasi kuitenkin paljon potentiaalisia lukijoita, jotka eivät sitä ole vielä nähneet.

Blogi on vahva työkalu liidien generointiin. Kun olet kirjoittanut tekstin jonkin tietyn hakusanan tai hakulauseen ympärille, voit olla varma siitä, että lukija joka löytää blogin haun perusteella on kiinnostunut juuri siitä asiasta. Hakusanat ja -lauseet puolestaan kumpuavat asiakastarpeesta – olethan kirjoittaessasi perillä siitä mikä heitä askarruttaa ja missä ovat heidän kipupisteensä? Osaathan jättää oman tuotteesi teknisine ominaisuuksineen taka-alalle ja keskittyä nimenomaan asiakkaasi tilanteen ymmärtämiseen ja hänen ongelmiensa ratkaisemiseen?

Voit saada hänestä liidin, jos tarjoat blogissasi esimerkiksi jotain aihetta täydentävää ladattavaa aineistoa ja luot siitä näkyvän Call-To-Action -elementin, kas näin:

Tämä tässä on CTA-elementti:

Bloggaus ja muu sisällöntuotanto

Lopuksi: toisin kuin painettu sana, internet ei ole lineaarinen. Esimerkiksi esitteitä selataan useimmiten kannesta kanteen, jolloin esite on voitu suunnitella loogiseksi kokonaisuudeksi. Verkkomediassa kävijät sen sijaan usein tupsahtavat keskelle web-sisältöjäsi – usein käymättä lainkaan etusivullasi. Juuri siksi B2B-bloggaaminen todella kannattaa, koska silloin luot jatkuvasti lisää uusia tartuntapintoja. Muista myös, että Roomaa ei rakennettu yhdessä päivässä ja että toimiva, liidejä tuottava B2B-blogi säännöllisesti julkaistuine kirjoituksineen ei sekään synny heti. Sitkeys kuitenkin palkitaan. Ja mikä parasta, bloggaaminen on hauskaa!

 

Blogi on päivitetty toukokuussa 2017. Alkuperäisen tekstin on kirjoittanut taitava bloggaaja Timo Vennonen

SHARE THIS STORY | |