Chat tarjoilee kuumimmat liidit

Kirjoittanut Tuulikki Haaranen - 04 syyskuuta, 2019

2 min lukuaika

Mistä kuumimmat verkkoliidit nykyään löytyvät? Meidän firmassa moni kuuma liidi löytyy chatista ja näin tuntuu olevan monissa asiakasyrityksissämmekin. 

Keskustele asiakkaidesi kanssa

Yhteydenottolomakkeet ja ladattavat sisällöt ovat pitkään toimineet verkkoliidimarkkinoinnin moottoreina. Viime aikoina moni inbound-markkinoija on kuitenkin huomannut, että ladattavien tenho ei pure niinkuin ennen ja yhteydenottolomakkeitakin täytetään harvemmin. Mikä neuvoksi?

HubSpotin Senior Channel Manager Yaniv Siegel suosittelee ottamaan avuksi keskustelevan markkinoinnin (conversational marketing) ja chatin, koska netistä tietoa etsivät eivät nykyään luovuta yhteystietojaan kovin hanakasti. Yhtenä syynä Siegel mainitsee sen, että moni nettisurffari haluaa saada etsimänsä tiedon heti. Yhteydenottolomakeen kautta prosessi etenee monen asiakkaan näkökulmasta liian hitaasti ja arvaamattomasti.

Chat sopii sen sijaan nopeaan tiedonhakuun mainiosti. Tietoa etsivä voi chatissa keskustella yrityksen työntekijän kanssa livenä ja saada vastauksia saman tien. Samalla yritys pääsee rakentamaan asiakasluottamusta. Keskusteleva markkinointi, jossa hyödynnetään live chattia ja chatbotteja, onkin nousemassa yhdeksi liidien hankinnan ja asiakaspalvelun perusmenetelmäksi.   

Katso HubSpotin Yaniv Siegelin vinkit chatin käyttöön keskustelevan markkinoinnin välineenä. 

Final Keskusteleva markkinointi Yaniv Siegel haasto 20190624

 

Chat houkuttelee kuumia liidejä

Liidien houkuttelu ladattavilla aineistoilla on nyt haastavampaa kuin 2010-luvun puolivälissä. Sähköpostiosoitteen luovuttamisen sijaan viitseliäimmät mieluummin etsivät haluamansa tiedot netistä ilman tunnistautumista. Sivustokävijät ovat myös valistuneempia eivätkä halua luopua anonyymiudestaan ennen kuin sika säkissä on tutkittu ja todettu hyödylliseksi. Sähköpostiosoitteen arvo valuuttana onkin nykyisin korkea, eikä syyttä, kun miettii sitä sähköpostin määrää, jonka kukin meistä rämpii päivittäin läpi. Chatissa sivustokävijän ei tarvitse luovuttaa sähköpostiosoitettaan ennen kuin hän on varmistunut palvelun sopivuudesta omiin tarpeisiinsa. 

Chatin kautta tulleet liidit ovat yleensä lämpimiä elleivät jopa kuumia. Kun sivustokävijä chattailee saadakseen lisätietoa tuotteista tai hinnoista, on hänen ostoikkunansa mitä todennäköisimmin jo auki tai aukeamassa lähiaikoina. Aineistoja lataavan sivustokävijän ostoprosessi on sen sijaan usein vasta käynnistymässä. Hänen ostopolkunsa liidistä ostavaksi asiakkaaksi on mitä todennäköisimmin pidempi kuin chatista tavoitetun ostajan.

Kiinnitä huomio asiakaskokemukseen

Tehostaakseen liidien hankintaa moni yritys onkin lähtenyt kokeilemaan chattia. Ne yritykset, jotka ovat onnistuneet luomaan hyvän chattikokemuksen, ovat huomanneet liidiensä määrän kasvavan. 

HubSpotissa chat-ominaisuudet löytyvät Conversations-toiminnon takaa. HubSpot Conversations on maksuton kaikille HubSpotin käyttäjille. Houkutus paukauttaa chatti päälle voikin monilla olla suuri. Chatin käyttöönotossa ei kannata kuitenkaan hötkyillä.

HubSpot-chatissa on kaksi eri toimintoa: live chat ja bot. Live chatissa yrityksen työntekijät vastaavat sivustokävijöiden kysymyksiin reaaliaikaisesti. Bot on vastausrobotti, joka toimii etukäteen ohjelmoidun käsikirjoituksen mukaisesti, ja sitä käytetään usein esimerkiksi asiakastapaamisten tai puhelin- ja videoneuvottelujen sopimiseen.

Kysy chatista Johannalta - Varaa maksuton konsultointi.

Ennen kuin yritys alkaa käyttää live chattia tai bottia, pitää asiakaspalveluprosessien olla kunnossa. Esimerkiksi myyjien ja asiakkuusvastaavien on kyettävä raivaamaan kalentereistaan tilaa asiakastapaamisia varten, joiden varaukset tehdään botin kautta.

Yrityksestä täytyy löytyä myös työntekijöitä, joiden on mahdollista päivystää live chattia toimiston aukioloaikoina. Live chatin päivystäjien tulee tuntea yrityksen tuotteet pystyäkseen auttamaan asiakkaita reaaliaikaisesti. Olisi myös suotavaa, että heidän asiakaskohtaamis- ja kirjoitustaitonsa olisivat vähintäänkin hyvät. 

Kaikkein tärkeintä chatin käytössä on se, että annetut asiakaslupaukset pidetään. Jos chatissa luvataan palata asiaan saman päivän aikana tai sivustokävijä on varannut puhelinneuvotteluajan, on lupauksista syytä pitää kiinni. Jos yrityksen palvelutaso ei ole erinomaista myös chatissa, saattaa kuuma liidi kylmettyä ja sulkea ostoikkunansa nenäsi edestä.

Lisää vinkkejä chattailyyn löydät blogistamme Kuinka saat Live Chatista myyntihyödyt irti?

SHARE THIS STORY | |

Tilaa blogi: