HubSpot lisenssit ja hinnoittelu 2018

Kirjoittanut Anh Nguyen - 11 syyskuuta, 2018

3 min lukuaika

HubSpot lanseerasi viime keskiviikkona Inbound 2018 konferenssissa, Bostonissa, useita uusia HubSpot-parannuksia. Tässä muutamia.

1. Service Hub täydentää inbound-pyörän

flywheel-inbound-hubspot

Vuosi sitten HubSpot loi Customer Hubin, josta on nyt laajentunut kokonainen Service Hub. Yhdessä markkinointiosan (Marketing Hub) ja myyntiosan (Sales Hub) kanssa se muodostaa nyt HubSpotin todellisen kasvun kiihdyttämön - vauhtipyörän (Growth flywheel), kuten HubSpot sitä kutsuu. Koko inbound-metodologia on näin saanut uuden, vauhdikkaan muodon: jatkuvasti pyörivän pyörän. Sen keskiössä on CRM eli asiakas ja asiakaskokemus.

Kasvun kiihdyttäminen mahdollisimman tehokkaasti tuntuu olevan selkeästi päivän teema. Tehokas kasvustartti HubSpotin avulla on nyt mahdollista kaikille yrityksen koosta riippumatta uuden Starter-lisenssitason myötä. Vaikka uusia HubSpot ominaisuuksia on tullut paljon, isoimmat muutokset taitavat tänä vuonna olla kuitenkin hinnoittelun ja lisenssien puolella.

inbound 2018

INBOUND 2018: HubSpot Co-Founders Brian Halligan & Dharmesh Shah Keynote

2. Lisenssit ja hinnoittelu

Lisenssit muuttuvat, sillä HubSpot on päättänyt luopua kokonaan Basic-lisenssistä ja korvata sen uudella HubSpot Starterilla. Niillä, joilla on jo käytössään Basic, ei tarvitse siitä luopua. Uusia Basic-lisenssejä ei kuitenkaan enää solmita lokakuun jälkeen.

Uusi Starter-lisenssi soveltuu parhaiten yrityksille, jotka nimen mukaisesti ovat alkuvaiheessa inboundin ja liidigeneroinnin käyttöönotossa.Starterin toiminnot ovat suppeammat kuin Basicissa, mutta sillä pääsee alkuun. Näin on mahdollista aloittaa myynnin ja markkinoinnin toimet alustalla, joka joustaa ja jota ei tarvitse vaihtaa yrityksen kasvaessa. Myös Starterin hinta on edullinen.

Marketing Hubin Enterprise-paketti kasvaa nyt entisestään ja hintakin nousee, kun toiminnot kehittyvät. On haluttu satsata kokonaisvaltaisesti HubSpotia hyödyntäviä yritysten parempaan palveluun. Uusi hinta 2700 euroa/kk.

Sales Hub ja Service Hub tarjoavat nyt myös nuo kolme lisenssitasoa: Starterin, Professionalin ja Enterprisen. Näissä hinnoittelu pohjautuu käyttäjämääriin.

Yrityksillä on myös mahdollisuus hankkia Growth suite -paketti täydellä tuotevalikoimalla, mutta isolla alennuksella.

Lisäosista vielä sen verran, että yritys voi ostaa CMS:n itsenäisesti. Aiemmin website-lisäosan hankkiminen edellytti Marketing Hubin ostamista.

(Edit syyskuu 2019: Tarkista ajantasaiset hinnat täältä)

Autamme yrityksellesi sopivan lisenssitason valinnassa.

HubSpotista löytyy kaikki tarvittava
 
 

3. Keskustele ja ole vuorovaikutuksessa

Asiakaskokemusta verkossa voidaan tänä päivänä syventää chat box -toiminnoilla. Nyt HubSpot tuo kokonaisen Conversations-osan, johon normaalin chatin lisäksi kuuluu myös chat bot sekä keskustelukanava tiimille. Conversations-osa sisältyy CRM:ään ja on näin tarjolla ilmaiseksi kaikille.

 hubspot-chatbox

 

4. Video HubSpot-alustalla

Videosta todetaan usein, että se on seuraava blogi. Mutta miten hyödyntää videota asiakaskokemukseen parantamiseen- mitattavasti? Tähän vastauksena HubSpot tarjoaa nyt mahdollisuuden hostata videoita suoraan HubSpot-alustalla. Kolmatta osapuolta ei siis hostaukseen tarvita, mikä tarkoittaa sujuvuutta ja vähemmän a) laskuja ja b) eri tilejä.

 

5. Enterprise-paketin ominaisuudet laajenevat

Iso osa päivityksistä ja uusista ominaisuuksista koskevat Enterprise-pakettia ja laajasti bisnestä tekeviä yrityksiä, joilla on paljon sisäisiä tiimejä.

Mikä Enterprisessa muuttuu?

 • Helppo hallinnoida globaaleja tiimejä, jolla on paljon erilaisia sidosryhmiä
 • Parannuksia markkinoinnin automaatioon mm. bottien suorittamaan A/B-testaukseen.
 • Moninkertaisesti nopeutetut workflowt ja personointiin keskittyvä CMS

Käyttäjähallinta vastaa nyt globaalin korporaation vaatimuksia. Koska ennen alueelliset ja yksikkökohtaiset tiedot olivat samassa kannassa, kaikilla yrityksen myyjillä oli pääsy tietoihin. Nyt sisällöt on eriytetty ja käyttäjähallinnasta voidaan määritellä kuka pääsee käsiksi myynnin tietoihn - alueellisesti ja yksiköittäin. Tämä selkeyttää ja nopeuttaa myynnin työtä ja on tärkeä muutos.

Blogin lopussa vielä yksityiskohtaisempaa listaa Enterprise-paketin muutoksista HubSpotin eri osissa. Lue lisää.

Lisätietoa myös Christopher O’Donnell:n (HubSpot SVP of Product) tästä.

 

Tässä lista Enterprisen uusista ominaisuuksista.

Lista on nyt englanniksi, koska myös toiminnot on nimetty HubSpotissa englanniksi. Näin ne myös löytyvät helpommin.

Marketing Hub Enterprise:

 • Email send protection
 • Custom Analytics Filtering
 • Enhanced Social Permission

Sales Hub Enterprise:

 • Playbooks
 • Attribution Reporting
 • Advanced Deal Management

Customer Hub Enterprise:

 • Agent Goals
 • Health Scoring
 • Help Desk

CMS Enterprise:

 • Content Partitioning
 • Membership-based Content
 • Content Recommendations

Lataa HubSpot-lisenssien vertailu

SHARE THIS STORY | |