HubSpotin 4 ratkaisua tekoälyn ja markkinoinnin yhdistämiseen

Kirjoittanut Anniina Manninen - 25 huhtikuuta, 2019

2 min lukuaika

Tekoälyllä ei ole tunteita - se ei pysty tuottamaan tunteisiin vetoavaa, ajankohtaista tai  relevanttia sisältöä yrityksesi tarpeisiin. Miten, ja vielä tärkeämpää, miksi HubSpot kuitenkin hyödyntää tekoälyä markkinoinnin tehostamisen ja sisällöntuotannon kohdentamisen työkaluna?


HubSpot ja tekoäly

HubSpot hyödyntää tekoälyä, jotta esimerkiksi käyttäjien verkkosivukäyttäytymisestä kerätty data saataisiin tehokkaasti hyödynnettyä. Tekoäly analysoi ja järjestää datan puolestasi - sinun ei tarvitse kuin päättää, mitä tuloksilla tehdään.

Koneoppiminen vie päätöksenteon vielä askeleen pidemmälle - se tekee puolestasi valtavan työn opettaessaan itse itseään tuottamaan jatkuvasti hiotumpia ratkaisuja. Koneoppijalta saadun informaation avulla sisältö voidaan optimoida ja yksilöidä laadukkaammin juuri sinun kohderyhmääsi varten.

 

 online-marketing-1246457_1920

HubSpot Content Strategy

HubSpotin Content Strategy -työkalu ohjaa sinua hakukoneoptimoinnissa ja sisällöntuotannon suunnittelussa. Työkalu antaa vinkkejä aiheista, joista kannattaa kirjoittaa ja järjestelee kirjoituksesi teemojen mukaan ryhmiin eli klustereihin. Klusterit lisäävät sisältösi mahdollisuuksia erottua hakukonehauissa, ja näin ollen siis lisää liikennettä verkkosivustollasi.

Jotta todellisia tuloksia voidaan saavuttaa, on toimenpiteiden tulosten oltava mitattavissa. HubSpotin Content Strategy -työkalu myös analysoi jatkuvasti sisältösi menestystä sekä ROI:ta, eli sisällöntuotannosta markkinoinnin välineenä ansaittua tuottoa verrattuna siihen käytettyihin resursseihin.

HubSpotin ansiosta markkinointiväen ei enää tarvitse tuhlata aikaa arvailuun tai turhaan työhön, kun voidaan varmistaa kaiken sisällöntuotannon olevan merkityksellistä.

HubSpot Blog recommendations

HubSpotin menetelmien avulla sivustollasi vierailevien kävijöiden ei tarvitse enää tuhlata aikaa kiinnostavien otsikoiden löytämiseen. Systeemi tarjoaa kävijälle automaattisesti mielenkiintoisimmat otsikot aikaisemmasta verkkosivukäyttäytymisestä saatujen vihjeiden perusteella.

Koska koneoppijan suoritus paranee käytössä olevan datamäärän kasvaessa, myös suositusten relevanttius lisääntyy joka kerralla. Ja kaiken tämän koneoppija hoitaa yksin ilman ihmisiltä vaadittavaa ylimääräistä työtä. HubSpotin käyttäjänä voit siis ohjata potentiaaliset asiakkaasi juuri sellaisen materiaalin pariin, jota he todennäköisesti haluavat lukea.

hubspot_tekoaly2

HubSpot Continuous Optimization

HubSpot kerää jatkuvasti informaatiota käyttäjän liikkeistä ja klikkauksista verkkosivukäynnin aikana.

Tiedätkö, missä kohtaa käyttäjän ruudulle aukeavaa verkkosivunäkymää  CTA-painiketta todennäköisimmin klikataan? Testaatko jokaista vaihtoehtoa viikon ajan ja valitset parhaiten menestyvän? Tähän mennessä verkkosivuillasi vierailevat potentiaaliset asiakkaat ehtivät kuitenkin monen viikon ajan törmätä heikommin menestyvään vaihtoehtoon.

HubSpotin jatkuvaa automaattista testaamista ja optimointia toteuttava työkalu nimensä mukaisesti testaa eri variantteja koko ajan, ja esittää käyttäjälle toimivammaksi todetun vaihtoehdon. Menetelmä ei kuitenkaan hylkää muita vaihtoehtoja, vaan esittää niitä pienelle osalle käyttäjistä. Jos ajan kuluessa jonkin muun vaihtoehdon huomataan tuottavan enemmän klikkauksia, siirrytään esittämään tätä vaihtoehtoa käyttäjille.

Näin ollen HubSpot optimoi sivustosi ja sen toiminnan palvelemaan sinun ja asiakkaasi tavoitteita tehokkaimmalla mahdollisella tavalla.

Menetelmä ottaa hyödyt irti koneoppimisesta kustomoimalla liidien pisteytysmallin juuri sinun tarpeitasi varten.

HubSpot Predictive Lead Scoring


HubSpotin työkalu liidien pisteytykseen luo merkittävän edistysaskeleen myynti- ja markkinointitiimisi työntekoon. Menetelmä ottaa hyödyt irti koneoppimisesta kustomoimalla liidien pisteytysmallin juuri sinun tarpeitasi varten. Malli pisteyttää jokaisen tietokannastasi löytyvän kontaktin ja ilmoittaa, kenestä todennäköisimmin muodostuu asiakas. Tarvittava data mallia varten on jo olemassa, sillä sitä voidaan kerätä mm. CRM:stä, nettisivuilta, sähköpostista sekä sosiaalisen median tileiltä.

Työkalu päivittää ja listaa sinulle automaattisesti liidien vaiheet ja eri tilanteet. Myyjälle vapautuu aikaisemmin liidien tutkimiseen ja manuaaliseen pisteytykseen kulunut aika, joka voidaan nyt käyttää olennaiseen - potentiaalisten asiakkaiden lähestymiseen.

HubSpot tekee jatkuvaa, aktiivista työtä käyttämiensä teknologioiden parantamiseksi, jotta markkinoinnin ja myynnin ammattilaiset saisivat parhaat mahdolliset työkalut käyttöönsä.  

 

Lataa pikaopas tekoälyn ja koneoppimisen maailmaan

SHARE THIS STORY | |