HubSpotin liidipisteytystä voi nyt kustomoida kohderyhmittäin

Kirjoittanut Tuulikki Haaranen - 28 maaliskuuta, 2019

2 min lukuaika

HubSpot on tunnettu vireästä tuotekehityksestään. Yritys julkaisee joka kuukausi uusia päivityksiä ja uusia ominaisuuksia. Olen koonnut alle tietopaketin viimeisimmistä, markkinoijia ja myyjiä eniten kutkuttavista uutuuksista.

Liidipisteytystä voi nyt mukauttaa kohderyhmittäin

Onko yritykselläsi tarve pisteyttää CRM-järjestelmässä olevia kontakteja erilailla perustuen siihen, missä maassa kontakti työskentelee tai mitä hänelle halutaan jatkossa myydä? Entä löytyykö teiltä HubSpot Enterprise tai Professional? Jos vastasit molempiin kysymyksiin kyllä, on HubSpotilla sinulle hyviä uutisia.

Kaikilla Enterprise- ja Professional-tason asiakkailla, joilla on Marketing -, Sales - tai Service Hub, on ollut käytössään HubSpotin liidipisteytys, jota voi nyt mukauttaa omiin tarpeisiin sopivaksi. Jos esimerkiksi yrityksesi myy eri tuotteita eri markkina-alueilla, voitte nyt antaa Italiassa ja Suomessa työskenteleville liideillenne eri määrän pisteitä samasta toiminnasta. Uutta ominaisuutta voi käyttää myös tunnistamaan ne asiakkaat, joille kannattaa tehdä ristiinmyyntiä ja ne joille voi tehdä upselling-lisämyyntiä.

Enterprise-asiakkailla on käytössään 25 pisteytystyökalua (score property) entisen yhden sijaan. Professional-asiakkaat voivat kustomoida olemassa olevaa peruspisteytystyökalua.

Uudistus parantaa yritysten kykyä segmentoida liidit ja asiakkaat tarkemmin ja tunnistaa heidän ostoaikeensa paremmin. Jos yrityksenne käyttää rinnakkain HubSpotia ja Salesforcea, synkronoidaan HubSpot-kontaktien pisteytystiedot automaattisesti Salesforceen.

Lataa HubSpot-lisenssien vertailu

Yhdistä LinkedIn Ads HubSpotiin

HubSpot Enterprise- ja Professional-asiakkaat, jotka käyttävät LinkedIniä liidien hankinnassa, saattavat ilahtua tiedosta, että LinkedIn Ads on nyt yhdistettävissä HubSpot Adsiin.

Yhdistämisen jälkeen voit synkronoida liidejä järjestelmien välillä, luoda kohderyhmiä LinkedIniin HubSpotin listojen pohjalta ja seurata kampanjan taloudellisten tavoitteiden toteutumista.

Pillar Page -käyttäjille helpotusta optimointiin

Kaikki sisällöntuottajat tietävät, että sisältöjen optimointi ja linkitysten tekeminen artikkelien välillä syö paljon työtunteja. HubSpotin Pillar Page -toimintoa käyttäville yrityksille on nyt saatavilla pientä helpotusta. HubSpotin Marketplacesta on mahdollista hankkia Pillar Module -niminen moduuli, joka voidaan lisätä mihin tahansa templateen.

Moduuli vähentää manuaalista työtä. Se lisää automaattisesti laskeutumissivuille ja blogiartikkeleihin oikean pillar page -linkin ankkuriteksteineen. Moduulin käyttö auttaa lisäksi hakukoneita ymmärtämään sivustorakennettasi paremmin.

Enterprise-asiakkaat voivat rajata sisältöjen näkyvyyttä

HubSpotin CMS Membership on loppusyksystä 2018 julkaistu ominaisuus, jonka avulla HubSpot Marketing Enterprise -käyttäjät voivat rajata julkaisemiensa sisältöjen näkyvyyttä. Näkyvyyden rajaus tehdään käyttämällä kontaktilistoja.

CMS Membership on ollut aikaisemmin käytössä vain verkko- ja laskeutumissivuilla mutta nyt myös blogien näkyvyyttä voidaan rajata.

Ominaisuutta voi hyödyntää, kun halutaan suunnata viestintää vain olemassa oleville asiakkaille tai asiakasryhmille (klubit, yhteisöt, fanit) tai tietyn tapahtuman osallistujille. Sisältöjen näkyvyyden rajoituksia voi lisäksi hyödyntää sisäisessä viestinnässä jaettaessa tietoa yrityksen työntekijöille.

 

tilaa HubSpot Tänään -uutiskirje

SHARE THIS STORY | |