Kaupallista ja automatisoi - myy ja markkinoi tehokkaasti

Kirjoittanut Terhi Bergius - 06 elokuuta, 2014

4 min lukuaika

Yrityksen perustehtävä - saattaa ostajat ja myyjät yhteen - on digitaalisen vallankumouksen pyörteessä muuttumassa. Kaupallistamisen tosissaan ottavat osaajayritykset rakentavat nyt markkinoinnin ja myynnin yhdistäviä prosesseja. Niiden avulla potentiaaliset ja nykyiset asiakkaat ohjataan myyntisuppiloon, jossa liidien luomista ja käsittelyä voidaan hallita aikaisempaa paremmin.

Myyntisuppilon automatisointi mahdollistaa myynnin ja markkinoinnin yhdistämisen tehokkaaksi kokonaisuudeksi. Tehokas myyntiliidien luominen ja prosessin hallinta edellyttävät sopivia IT- ja suunnittelutyökaluja, oikeaa osaamista sekä sitkeää ja jatkuvaa parantamista.

 

B2B-yrityksillä on hyvät mahdollisuudet luoda kilpailuetua

Miksi jotkut yritykset menestyvät ja jotkut kompastelevat myynnissä ja markkinoinnissa? Edelläkävijät ovat nähneet ostokäyttäytymisen muutoksen - ja muuttaneet siksi markkinointinsa ja myyntinsä toimintatapaa. Muutos on jo täydessä vauhdissa useimmissa B2C-yrityksissä.

Myös B2B-yrityksissä muutoksen vauhti kasvaa. Pohjois-Euroopan markkina on myös piristymässä. Yhä useampi B2B-yritys hyödyntää integroituja myynnin ja markkinoinnin prosesseja sekä digitaalisia työkaluja. Tämän luulisi todella kiinnostavan myyntijohtajia - koska muuttuva tilanne tarjoaa valtavan mahdollisuuden luoda kilpailuetua sekä myynnin että asiakaspalvelun laadussa ja tehokkuudessa.

Ostamisen ja myymisen tavat ovat mullistuneet, mikä pakottaa yritykset muutokseen. Suurin osa B2B-yrityksistä on ottamassa askelia haasteeseen vastatakseen - mukauttamalla organisaatioitaan ja toimintaansa. Ne yritykset jotka eivät ymmärrä asiakaslähtöisen, digitaalisen myyntisuppilon arvoa, joutuvat vaikeuksiin ennemmin tai myöhemmin.

Jeetu_and_Mikael-resized-600.jpg"Sisältömarkkinointi on maailmanlaajuisessa vauhdissa ja HubSpot-sertifioitu markkinointitoimisto Vipu on avainasemassa edistäessään markkinoinnin parhaita käytäntöjä ja niiden toimeenpanoa. Vipu-tiimin avulla organisaatiot voivat luoda toimintatapoja, joissa myynti ja markkinointi ovat yhtenäisesti ohjaamassa verkkoliikennettä, liidejä ja myyntiä", sanoo HubSpotin toimitusjohtaja Jeetu Mahtani.

 

Mikä tekee integraatiosta osan ratkaisua?

Kova kilpailu pakottaa yritykset toimimaan tietoisen jäsennellysti. Luokkansa parhaat yritykset keskittyvät ja tarjoavat muita parempia asiakaskokemuksia yhtenäisen markkinointi- ja myyntiprosessin avulla. Ne voivat tarjota ja toteuttaa haluamalleen asiakaskunnalle ainutlaatuista asiakasarvoa läpi koko palveluketjunsa. Lisäksi ne pystyvät jatkuvasti parantamaan suorituskykyään ja tehokkuuttaan.

Vipu on ollut Suomen markkinoilla myynnin ja markkinoinnin prosessien yhtenäistämisen suunnannäyttäjänä vuodesta 2007. Painopiste on ollut B2B-markkinoilla, mutta ratkaisut sopivat yhtä lailla B2C-yrityksille.

Digitaalinen myyntisuppilo auttaa luomaan, automatisoimaan ja mittaamaan asiakkaiden kanssa tapahtuvaa vuoropuhelua. Verkkoliikenteen ja myyntiliidien määrä kasvu ja liidien laadun paraneminen sekä järjestelmän helppokäyttöisyys mahdollistavat myynnin kasvun ja tehokkuuden parantamisen.

signaali-pimeyteen-vipu.jpg

"Sisältömarkkinoinnin metodologian ja HubSpot-automaation käyttöönotto voidaan toteuttaa meidän avullamme tai asiakas voi tehdä sen itse - tavoitteenamme on auttaa yrityksiä muuttamaan ja tehostamaan kaupallistamisen prosessejaan sekä rakentamaan merkittäviä asiakaskokemuksia", toteaa Mikael Blomqvist, Vipu Internationalin toimitusjohtaja.

 

Myynnin ja markkinoinnin integrointi HubSpot-markkinointiautomaatiolla

platinum-badge-vipu-international-hubspot-partner.pngIntegraatiota tuetaan ja osittain automatisoidaan pilvessä toimivilla IT-työkaluilla kuten HubSpotilla. Myynnin ja markkinoinnin integraation ja -automaation asiantuntijat Jeetu Mahtani ja Mikael Blomqvist haastavat suomalaiset suuret ja pienet yritykset pohtimaan tapaansa työskennellä asiakkaiden kanssa - ja hyödyntämään täysimääräisesti digitaalisia mahdollisuuksia.

Asiakkaan ostokokemuksen parantaminen ja digitaalisen myyntisuppilon rakentaminen ovat askel tehokkaaseen myyntiin. Pilvessä toimivat helppokäyttöiset työkalut ja syvällinen osaaminen varmistavat tehokkuuden parantamisen ja toiminnan systemaattisen skaalauksen.

 

Myynnin ja markkinoinnin integrointi - näin pääset alkuun

  • kaupallistamisen-kompassi-icon-gray.pngHaluatko nostaa esiin myynnin todelliset haasteet? Aloita Kompassin avulla ja keskity kaikkein polttavimpien kehityskohteiden ratkaisemiseen.
  • Edellyttääkö kaupallinen strategiasi uudistamista jo tapahtuneiden tai tulossa olevien markkinamuutosten vuoksi? Käynnistä Kone ja määrittele asiakkaasi, erota tarjontasi kilpailijoista ja varmista sujuva myyntiprosessi.
  • Haluatko luoda ja toteuttaa automatisoidun myyntiliidien luontiprosessin sekä rakentaa asiakkaillesi tärkeää sisältöä? Rakenna oma Signaali - liidejä tuottava sisältöjen ja aktivointien suunnittelu- ja tuotantoprosessi. Toteuta se digitaalisen pilvipalvelun työkaluilla (kuten HubSpot, joka mahdollistaa automaattisen sisällön jakamisen, liidien luokittelun sekä CRM-integraation).
  • Edellytätkö organisaatioltasi jatkuvasti syvenevää asiakasymmärrystä ja parempia tuloksia? Hyödynnä Analyysi-työkalua ja keskitä markkinoinnin ja myynnin resurssit tuloksia tuovaan toimintaa analysoimalla verkkosivuillasi kävijöiden ja liidien käyttäytymistä. 

New Call-to-action

Myyntisuppilon automaatio

  • Oletko valmis automatisoimaan myyntisuppilosi? Ota käyttöösi HubSpot - maailman johtava sisältömarkkinoinnin ja myynnin työkalu. Vipu tarjoaa tarvitsemasi palvelut: sparrauksen ja koulutuksen, HubSpot-lisenssit, järjestelmän käyttöönoton ja CRM-integraation, liidejä luovan toiminnallisuuden, sisällön suunnittelun ja toteuttamisen, visuaalisen - ja tekstisisältöjen tuottamisen sekä käyttäjien koulutuksen ja käyttäjätuen.

Vipu International Oy tarjoaa tehokkaita kaupallistamisen palveluja Pohjois-Euroopan B2B-yrityksille. Tavoitteena on mahdollistaa myynnin ja markkinoinnin integraatio ja automaatio asiakasyrityksissä. Vipu on HubSpotin ainoa Diamond Certified Agency Partner Suomessa. 

HubSpot on maailman johtava sisältömarkkinoinnin ja myynnin työkalu, joka tarjoaa erikokoisille yrityksille kaikki tarvittavat toiminnot yhtenä pilvipalveluna. HubSpotin pääkonttori sijaitsee Cambridgessä, Massachusettsissa, Dublinissa, Irlannissa ja Sydneyssä, Australiassa. www.hubspot.com

tilaa HubSpot Tänään -uutiskirje

 

SHARE THIS STORY | |