Markkinoinnin trendit Suomessa 2018 - 10 haastetta markkinoinnille

Kirjoittanut Jussi Liimatainen - 01 marraskuuta, 2017

3 min lukuaika

Kansainväliset trendit vaikuttavat meilläkin ja niitä käsiteltiinkin jo aikaisemmassa Vipu-blogissa. Suomessa asiat konkretisoituvat eri tahtiin, vaikka meillä on kansainvälisesti hyvä taso inbound-markkinoinnin toteutuksessa. Kasvuvaraa on kuitenkin vielä valtavasti.

Markkinointi ja markkinoinnin automaatio kehittyvät isoin askelin

Ensi vuodelta odotan paljon. Päivittäiset keskusteluni alan konkareiden: asiakkaiden ja yrityspäättäjien kanssa ovat tuoneet tuntuman siihen, missä tänä päivänä mennään ja mitä on odotettavissa tulevalta vuodelta. Listasin monta hienoa asiaa, joilla markkinointi astuu taas ensi vuonna pitkiä askeleita eteenpäin. Ehkä olet jo pyöritellytkin näitä samoja teemoja yrityksessäsi:

1. Digitaalinen asiakaskokemus Nousee tarkastelun kohteeksi ja yhä tärkeämmäksi kilpailutekijäksi.

Lue lisää: Inbound 17 uutuudet: Työkalut henkilökohtaisen asiakaskokemuksen luomiseen

2. Asiakas- ja palvelukokemuksen yhdistäminen markkinointiin Miten asiakasta palvellaan koko ostopolun ajan? Miten palvelutasoja mitataan? Asiakaskokemuksen parantaminen on yhä selvemmin markkinoinnin tavoite.

Lue lisää: Näin Presto kasvoi sammuttimien myyjästä asiakaslähtöiseksi paloturvallisuuspalveluiden tarjoajaksi

3. Analytiikan parantuminen ja yhdistyminen myynnin analytiikkaan. Mikä konvertoi parhaiten liidejä ja kauppoja? Yhä syvempi paneutuminen statistiikkaan ja sen hyödyntäminen tuloksellisesti.

Lue lisää: Inbound Sales on myyntiprosessi, joka auttaa asiakasta ja myyjää

pipeline-hubspot-sales.png

Lähde: HubSpot Sales

 

4. Markkinointiteknologioiden ja inbound-markkinoinnin iso kasvu Vaikka inbound-markkinointia on tehty jo vuosien ajan, on iso kasvu vasta tulossa, kun yhä laajemmilla aloilla mm. b2b-puolella asia todella ymmärretään.

martech_landscape_over_7_years_600px.jpg

Lähde: chiefmartec.com

 

5. Videot yhä näkyvämmin markkinoinnissa Visuaalisuuden tärkeys vain kasvaa, samoin tiedonsaannin helppous. Mikä onkaan helpompaa asiakkaalle kuin laittaa video pyörimään. Etenkin asiakasta helpottavien ratkaisujen esittämiseen videot ovat hyvä väline.

6. Eri kanavien lisääntynyt käyttö Sisältöjä voidaan jakaa ja räätälöidä yhä useammalla kanavalla, ja sitä tullaan myös näkemään aikaisempaa enemmän.

new-content-format.png

Lähde: Hubspot - Inbound 2017

7. Facebookin merkitys kasvaa myös B2B-puolella Facebook mahdollistaa kohdennetun mainonnan ja on vielä kohtuuhintaista. Mutta kuinka kauan? 

8. Markkinoinnin oikea-aikaisuus (ei vielä välttämättä realiaikaisuus), johon inbound taipuu mainiosti Kohdennetaan, kohdennetaan ja ajoitetaan viestit oikein

9. Laadukkaat ja puhuttelevat yritysten omat sisällöt Sisällön merkitystä ei voi vähätellä. Kilpailussa huomiosta sisällön laadun merkitys kasvaa.

"80% of the effects come from 20% of the causes" -Vilfredo Pareto /The Pareto Principle

hubspot-blog-performance-2017.png

Lähde: Hubspot - Inbound 2017

10. Markkinoinnin johtaminen (vihdoin) nähdään osana yrityksen kokonaisuutta, ei erillisenä alasaarekkeena On jo aikakin, että voi pitää tätä jopa todennäköisenä. Asiakaskokemus ratkaisee kilpailussa menestymisen ja markkinoinnin ja myynnin yhteinen tietämys nousee siksi yrityksissä avainasemaan.

Lue lisää:  Alihankintayritys, panosta myyntiin ja markkinointiin

 

marketing-lifecyle.jpg

 

 

Jos nämä 10 markkinoinnin haastetta saadaan yrityksissä kuntoon, hienoa.

Upea markkinointivuosi on tulossa.

 

Lue myös: Markkinoinnin trendit 2018 - Kohti kohdennetumpaa ja henkilökohtaisempaa markkinointia >

 

New call-to-action

 

 

 

SHARE THIS STORY | |