Markkinoinnin ja myynnin työkalut - mikä HubSpotissa viehättää?

Kirjoittanut Vipu International - 04 July, 2017

3 min lukuaika

Inbound markkinointiin tarkoitettua HubSpotia käyttää tänäpäivänä noin 21 000 yritystä yli 90 maassa. Sen kumppaniverkostoon kuuluu yli 3400 toimistoa ja HubSpotin blogiin vierailuja kertyy kuukausittain yli 4.5 miljoonaa. Ja nämä luvut jatkavat vain paisumistaan. “Muurahaispesä” kasvaa ja kuhisee, ja tässä muutamia todennäköisimpiä syitä HubSpotin räjähtäneelle suosiolle:

 

Skaalautuvuus 

Yksi HubSpotin merkittävimmistä eduista on sen kyky skaalautua liiketoiminnan mukaan. HubSpotista on saatavilla kolme eri maksullista lisenssiä - Basic, Pro ja Enterprise - jotka sisältävät eri määrän työkaluja ja toiminnallisuuksia.

“Hubspottaamisen” voi aloittaa kevyesti Basic -lisenssillä, jolloin koko työkalupakin haltuunotto ja järjestelmän opetteleminen on nopeaa. Myöhemmin, kun uusia ominaisuuksia tarvitaan lisää, voidaan lisenssi korottaa esimerkiksi Pro -versioon. Tällöin inbound markkinoinnin tekeminen on yleensä jo sillä pohjalla, että esimerkiksi markkinoinnin automaation rakentaminen on ajankohtaista ja lisenssiä on perusteltua kasvattaa kuitenki niin, että se yhä maksaa itsensä 100% varmuudella takaisin.

 

Käytettävyys

HubSpotin ajatuksena on tarjota asiakkailleen niin sanottu growth stack -paketti. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että järjestelmä tarjoaa modernit työkalut markkinointiin ja myyntiin mukaanlukien myynnin CRM:n. Näin ollen koko markkinointi- ja myyntisuppilon hallinta ja seuraaminen on mahdollista samasta järjestelmästä, joka käytännössä säästää valtavan määrän työtunteja ja rahaa.

flywheel-inbound-hubspot

HubSpot Growth Stack overviewHubSpot

HubSpot tarjoaa myös erittäin laadukkaan verkkosivualustan, joka kilpailee eniten WordPressin kanssa. Vanhentunut käsitys on, että HubSpot olisi WordPressia kankeampi alusta esimerkiksi designin suhteen, mutta ajat ovat muuttuneet ja useat suuretkin yritykset ovat valinneet HubSpotin verkkosivualustakseen. Mikäli aihe kiinnostaa, täältä voi käydä kurkkaamassa millaisia designeja HubSpotilla nykyään tehdään.

Vielä käytettävyyteen liittyen, useat HubSpotin toiminnallisuudet on rakennettu "what you see is what you get" sekä drag-and-drop -periaateella, joten esimerkiksi myyntisuppilon hallinta on ketterää, ja verkkosivustolle tehtävien töiden esikatselu on erittäin helppoa ja nopeaa. Esimerkiksi tätä blogipostausta kirjoittaessani tiedän koko ajan miltä se tulee Vipun sivuilla julkaistuna näyttämään.

Opas kasvuyrityksen verkkosivu-uudistukseen

Laaja ja kasvava verkosto 

Joillekin saattaa vielä tulla mieleen, että HubSpot on niin ainutlaatuinen järjestelmä, että ottaessa sen käyttöön joutuu niin sanottuun toimittajaloukkuun (vendor lock-in). Tilanne on käytännössä kuitenkin täysin päinvastainen, sillä kasvavan suosion myötä myös kumppaniverkosto laajenee jatkuvasti ja palveluntarjoajia löytyy yhä enemmän. Useat partnerit toimivat kansainvälisesti, joten valinnanvaraa siis löytyy mikäli kumppanin vaihtaminen tulee joskus ajankohtaiseksi.

Haasteita kohdatessaan tukea voi pyytää myös esimerkiksi HubSpotin käyttäjäfoorumilta, teknisestä tuesta tai puhelinpäivystyksestä.

 

Tietoturva ja integraatiot

HubSpotin jokaiseen lisenssiin kuuluu täydellinen tietoturva, back-upit sekä järjestelmän automaattiset päivitykset. Alustaa monitoroidaan 24/7 ja palomuurit ovat korkeasti sertifioituja. Palvelimet sijaitsevat kolmella eri mantereella mukaanlukien Eurooppa, joten esimerkiksi maanjäristyksen sattuessa vaaraa järjestelmän lamaantumiselle ei ole. Teknistä ylläpitoa ja päivittämistä ei käytännössä tarvita, sillä ne tapahtuvat automaattisesti verkon yli.

HubSpotissa on myös valmiita integraatioita monille suosituille työkaluille, kuten WordPress, Salesforce tai ZenDesk. Lista on pitkä, ja siihen kuulumattomat softat voidaan yhdistää HubSpotiin käyttämällä välissä esimerkiksi Zapier -integraatiopalikkaa. 

 

...ja paljon muuta!

HubSpotilla on mahdollista rakentaa erittäin monipuolinen myynnin ja markkinoinnin ympäristö, jossa nämä kaksi liiketoimintayksikköä yhdistyvät täydellisesti toisiinsa. Järjestelmään on mahdollista saada kevyt kosketus sen ilmaisversioiden voimin tai pyytämällä kumppania demoamaan sen käyttöä käytännössä. Mikäli systeemi kutkuttelee tosissaan, voi siihen tutustua vielä syvemmin aloittamalla 30 päivän mittaisen trial-kokeilun ennen täysversioon siirtymistä.

 

 Lataa HubSpot-lisenssien vertailu

SHARE THIS STORY | |