Miksi Inbound sopii suomalaisille yrityksille?

Kirjoittanut Anh Nguyen - 06 syyskuuta, 2017

2 min lukuaika

Mitä Inbound on? 

Katso HubSpotin teknologiajohtaja Dharmesh Shahin video inbound-markkinoinnin perusajatuksista.

  


Miksi inbound-markkinointi sopii juuri suomalaisille yrityksille?

Inbound-markkinoinnilla on saavutettu erinomaisia tuloksia Suomessa. Kun hieman pysähtyy miettimään, on oikeastaan helppo ymmärtää miksi?


  1. Suomalaisia pidetään usein varautuneina, sillä eihän tuntemattomien kanssa paljon puhuta.  => Kylmäsoittaminen ei ehkä tällöin ole paras tapa tavoittaa potentiaalisia asiakkaita.
  2. Suomalaiset rakastavat teknologiaa ja kaikenlaisia koneita. Esimerkiksi peräti 95 prosentilla suomalaisista oli kännykkä jo vuonna 2007 ja mobiilidatan lataaminen on maailman huippuluokkaa. =>  Yleinen tapa onkin kerätä netistä tietoa ennen myyjän kohtaamista.

Suomalaiset ovat hyviä INBOUNDISSA, koska inbound-menetelmä sopii kulttuuriimme ja tapaamme toimia.


  1. Suomalaiset ovat vaatimattomia eivätkä puhu vain itsestään. => Suomalaiset eivät myöskään liioittele puhuessaan tuotteistaan, mikä sopii hyvin inboundin henkeen: toimitaan asiakaslähtöisesti, ei tuotelähtöisesti.

  1. Suomalaiset kunnioittavat yksityisyyttä eivätkä halua häiritä muita. Julkisissa kulkuvälineissä ei ole tapana istua tuntemattomien viereen, jos vapaita paikkoja on. => Suomalaiset eivät pidä muiden keskeyttämisestä kylmillä soitoilla, mikä itse asiassa on myös kiellettyjä inboundissa.

  1. Kun suomalainen kysyy “Mitä kuuluu?”, hän tosiaan haluaa kuulla vastauksen ja välittää toisen tilanteesta. => Empatialla on myös keskeinen rooli inbound-menetelmässä.

  1. Suomalaiset ovat auttavaisia. Kun kysyt kulkiessasi ihmisiltä oikeaa suuntaa, he saattavat kävellä kanssasi perille saakka. => Suomalainen haluaa auttaa kunnes ongelma on saatu ratkaistua. Niin on myös inboundissa. Markkinoija ei tyydy vain houkuttelemaan potentiaalisia asiakkaita vierailemaan nettisivuillaan, vaan tukee syntynyttä liidiä koko tämän ostopolun ajan.

  1. Kestävä kehitys on suomalaisille tärkeää alalla kuin alalla. Täällä arvostetaan pitkän tähtäimen kestäviä tuloksia.=> Inboundissa asiakassuhdetta vahvistetaan vielä kaupanteon jälkeenkin.

 

 New Call-to-action

SHARE THIS STORY | |