Minkälaiset verkkosivut tukevat myyntiä?

Kirjoittanut Taija Vento - 28 tammikuuta, 2020

2 min lukuaika

Verkkosivut voivat toimia myynnin, markkinoinnin ja asiakaspalvelun keskiössä. Tämä on mahdollista myös ilman varsinaista verkkokauppaa toimiville yrityksille. Se ei kuitenkaan onnistu staattisilla sivuilla, vaan vaatii julkaisujärjestelmän ja asiakaslähtöiset sisällöt, jotka tukevat myyntiä esimerkiksi keräämällä liidejä verkkosivukävijöistä.

Pohdi hetki mitä tapahtuisi, jos yrityksesi verkkosivut katoaisivat huomenna? Selvittäisiinkö siitä vain olankohautuksella ja työpäivä jatkuisi normaalisti, vai aiheuttaisiko se jo hyvin pian näkyviä vaikutuksia muun muassa asiakaspalvelussa, markkinoinnissa ja ennen kaikkea myynnissä?

Verkkosivuilla on merkitystä myynnille


Olipa kyse sitten face-to-face myyntitapaamisesta, puhelinkeskustelusta tai yksittäisestä printtimainoksesta, ne eivät yleensä yksin riitä vastaamaan potentiaalisen asiakkaan kaikkiin kysymyksiin tai mielenkiintoa herättäviin asioihin, jotta kauppa voitaisiin viedä päätökseen. Hyvän keskustelun jälkeen prospekti voi esimerkiksi haluta tutustua tiimiinne tai kerrata myyjän esittelemät referenssit. 

Verkkosivujen olemassaolo ei kuitenkaan vielä riitä. Niiden tarkoitus on tuottaa tulosta - olla kustannuksen sijaan tuottava investointi. Käytännössä tämä tarkoittaa, että verkkosivujen tulee palvella yrityksen potentiaalisia - ja myös nykyisiä - asiakkaita mahdollisimman kattavasti tuottaakseen myynnille liidejä ja uusia ostosignaaleja. Tarjota arvoa, jolla on merkitystä asiakkaille.

Miten tämä teillä onnistuu?

 

Testaa verkosivusi myyntikunto

Näyttävät sivut ovat yhdentekevät, jos asiakkaalle relevanttia sisältöä ei ole

Monelle “hyvistä verkkosivuista” tulee ensimmäisenä mieleen näyttävä ulkoasu. Design on kieltämättä tärkeä elementti, sillä se luo vierailijalle ensivaikutelman koko yrityksestä muutaman sekunnin sisällä sivustolle saapumisesta. Designia tärkeämpää on kuitenkin sisältö. Mikäli kuori on kaunis, mutta sisältö ontto, vierailu sivuilla tuskin kestää edellä mainittua paria sekuntia pidempään.


Verkkosivujen sisällön tulee olla aidosti asiakaslähtöistä. Hyvässä sisällössä otetaan kantaa asiakkaiden todennäköisimpiin haasteisiin ja kysymyksiin läpi koko ostoprosessin. Tuotekatalogit, hinnastot ja tekniset tiedot esimerkiksi käytössä olevista laitteista eivät ole sellaista sisältöä. Mieti itse millaista tietoa kaipaat siinä vaiheessa, kun et ole vielä aivan varma mikä ratkaisu vastaa tarpeisiisi parhaiten, ja kuka sinua todellisuudessa pystyy auttamaan.

Esimerkkihenkilömme Matti Mielikäinen on vastuullinen perheenisä, jonka arkeen kuuluu lasten kuskaus harrastuksiin eri puolille kaupunkia. Hän pohtii vanhan nuhapumpun vaihtoa uudempaan, mutta haluaisi tutustua tarkemmin erityisen vähän kuluttaviin autoihin, sillä hiilidioksidipäästöjen vähentäminen kiinnostaa häntä ilmasto- ja budjettisyistä. Voisiko isoa bensalaskua ja ajoneuvoveroa maksaa vähemmän, jos käytössä olisi ekologisempi menopeli?

Miten Matti löytäisi perheelleen sopivan auton, joka istuu sekä kuljetustarpeisiin, vähähiilisyyteen että budjettiin? Entä voisiko sinun yrityksesi palvelua tai tuotetta esitellä asiakkaan näkökulmasta, lähtökohdista, tarpeista ja kysymyksistä?


Milloin verkkosivut kasvattavat myyntiä?


Verkkosivujen pääasiallinen tehtävä tulee olla liidien tuottaminen myynnille. Tällöin hyvän sisällön tueksi tarvitaan tarkkaan harkittuja konversiopolkuja. Niiden tehtävä on johdattaa vierailijaa materiaalista ja sisällöstä toiseen niin, että se tukee henkilön osto- tai päätöksentekoprosessia. Kun vierailija saadaan ensimmäisen kerran konvertoitua liidiksi, pystytään henkilön käyttäytymistä seuraamaan yrityksen sivustolla ja näin kerätä arvokasta tietoa myyntiä varten.


Fiksusti mietittyjen ja rakennettujen konversiopolkujen avulla verkkosivuilta saadaan generoitua uusia liidejä hyvinkin tehokkaasti - toimialasta riippuen useita kymmeniä ellei jopa satoja per kuukausi. Liidejä on tärkeää myös lämmittää ennen kuin ne siirretään täysin myynnin käsittelyyn.


Tällöin kannattaa harkita markkinoinnin automaation käyttöönottoa. Näin myynti saa joka kuukausi käsiteltäväksi valmiiksi lämmitettyjä liidejä, joiden intresseistä ja tarpeista on kerätty jo alustavaa tietoa verkosta. Kun keskustelua osataan jatkaa oikeaan aikaan oikeasta aiheesta, todennäköisyys kauppojen klousaamiselle nousee merkittävästi - ja tämä on todistettu.


Yrityksen tärkein myyjä

Verkkosivut toimivat 24/7 vuoden ympäri. Sinne potentiaaliset asiakkaat suuntaavat aina tarpeen tullessa - lähes poikkeuksetta ensikontakti syntyy nykyään verkkosivujen kautta. Näin ollen on tärkeää ymmärtää verkkosivujen rooli ja merkitys tämän päivän digitaalisessa maailmassa. Sivuihin kannattaa todella panostaa ja niitä tulee kehittää aktiivisesti, jotta ne myös palvelevat asiakaskuntaa mahdollisimman hyvin. Verkkosivut kun nykyään ovat yrityksen tärkein myyjä.

HubSpotista löytyy kaikki tarvittava

SHARE THIS STORY | |