Mitä digitaalinen markkinointi ja myynti oikeasti vaatii? - Markkinoinnista vastaavan näkökulma

Kirjoittanut Vipu International - 19 lokakuuta, 2016

1 min lukuaika

Asiakkaat muuttuvat jatkuvasti vaativammiksi, samoin yritysten sisäiset paineet tuottaa yhä parempia tuloksia. Selviytyminen kovan kilpailun keskellä vaatii yrityksiltä paljon. On siis pakko erottautua, tarjota todellista arvoa ja palvella asiakkaita entistä paremmin erityisesti siellä missä he tänä päivänä liikkuvat - verkossa.

 Keskustelen jatkuvasti yritysten markkinointipäättäjien kanssa ja voin väittää, että heistä noin 90% liputtaa modernin myynnin ja markkinoinnin puolesta. Ajatukset asiakaslähtöisyydestä, digitaalisesta asiakaskokemuksesta ja inbound-markkinoinnista ylipäätään tuntuvat olevan päivänselviä asioita, joihin lähes jokainen yritys aikoo tulevaisuudessa panostaa. “Juuri tätä mekin tarvitsemme!”

Kuinka digitaalisen markkinoinnin tavoitteet saavutetaan

Kun samoilta päättäjiltä sitten kysyy mitä käytännön toimenpiteitä he ovat suunnitelleet toteuttaa, tahtoo suurimmalla osalla mennä sormi enemmän tai vähemmän suuhun. Yleisin lista digitaalisen markkinoinnin toimenpiteistä muodostuu hakukoneoptimoinnista eli SEO:sta, blogin kirjoittamisesta ja SoMe-tilien aktivoinnista. Joskus mainitaan myös ladattavat materiaalit sekä sähköpostikampanjat.

Nämä kaikki ovat loistavia ja konkreettisia digitaalisen markkinoinnin työkaluja, mutta kattavan ja ennen kaikkea tuloksekkaan modernin markkinoinnin käynnistämiseen ja toteuttamiseen tarvitaan paljon muutakin. Kaikkea ei tarvitse tehdä kerralla, mutta yksittäisistä toimenpiteistä täytyy systemaattisesti rakentaa toimiva kokonaisuus jota hiotaan yhä paremmaksi.

Tavoitteet - markkinoinnin tehostaminen ja myynnin kasvu - ovat saavutettavissa: on vain valittava oikeat keinot ja aloitettava jostakin. Katso Vipun oppaasta tehokkaan digitaalisen markkinoinnin ja myynnin tärkeimmät askeleet ja lähde liikkeelle!

New Call-to-action

SHARE THIS STORY | |