Mitä hyötyä markkinoinnin automaatiosta on?

Kirjoittanut Sari Myllynen - 04 kesäkuuta, 2019

2 min lukuaika

Miksi markkinoinnin automaation pitäisi kiinnostaa kaikkia markkinointi- ja yritysjohtajia? Tässä muutamia faktoja. 

1. Säästä ihmisten kapasteetti vaativampiin tehtäviin

 Markkinoinnin automaation tärkeänä tehtävänä on yksinkertaistaa rutiininomaisia markkinointitehtäviä. Se poistaa tehokkaasti toistuvat manuaaliset prosessit korvaamalla ne automaattisilla ratkaisuilla. Tämä puolestaan lisää tuottavuutta, sillä markkinointihenkilöstö voi keskittyä suunnittelua, päättelykykyä tai luovuutta vaativiin tehtäviin.

Rutiinitehtävissä on myös suuri riski inhimillisille virheille. Ihminen väsyy, unohtelee, ei huomaa asioita ja tekee kirjoitusvirheitä. Markkinointiautomaatio  hoitaa järjestelmällisesti ne toiminnot, prosessit ja dokumentoinnin, jotka sen tehtäviksi on määritelty. Se ei väsy rutiineista, eikä tee virheitä. Tämä mahdollistaa sujuvamman markkinoinnin työnkulun ja parantaa asiakaspalvelua. 

2. Automatisoidut työnkulut toimivat 24/7

Ihmisen työpanoksella on aina rajoitteensa, joita esimerkiksi ajankäytön suhteen ovat tauot ja lomat. Automatisoitu työnkulku sen sijaan on käynnissä 24/7 ja se kytkeytyy päälle aina kuten se on ohjelmoitu, vaikka olisi yö, joulu taikka juhannus.

Markkinoinnin automaation avulla voit palvella asiakasta riippumatta yrityksesi aukioloajoista, esimerkiksi lähettämällä hänelle sisältöä tai materiaalia per heti kun asiakas on liikkellä ja etsii tietoa, eikä vasta joskus kun joku työntekijäsi ehtii niin tekemään.

3. Kaikki mitä tarvitset on yhdessä paikassa

Onnistunut inbound-markkinointikampanja tarvitsee erilaisia resursseja kuten verkkosivuja, lomakkeita, pilarisivuja ja sähköpostimarkkinointia. Kun markkinoinnin automaatiosovellus sisältää kaiken tämän, myös CRM:n, kaikki asiakkkuuden hoitamiseen  ja markkinointiin tarvittavat työkalut löytyvät samasta järjestelmästä, jolloin niitä ei tarvitse hankkia erikseen muualta. 

Kun tietoja ei tarvitse siirrellä järjestelmästä toiseen on kaikki tarpeellinen tieto aina kaikkien saatavilla. Tiedon saatavuus ja avoimuus lisää tuottavuutta, koska yksittäisen ihmisen poissaollessa muiden ei tarvitse pyöritellä peukaloitaan, ja myynnin ja markkinoinnin prosessit toimivat koska kaikki mitä tarvitaan löytyy yhdestä järjestelmästä.

4. Asiakkaan säilyttäminen on kultaakin kalliimpaa

Jotta yritys voisi jatkuvasti kasvaa, asiakkaiden hankinnan ja säilyttämisen välillä on oltava tasapaino. Vaikka uusien asiakkaiden hankkiminen on haastavaa ja  jännittävää, nykyisten asiakkaiden pitäminen maksaa paljon vähemmän.

Markkinointi-automaation tehokas käyttö asiakkaiden säilyttämisessä on markkinointitiedon muodossa. Se antaa tietoa asiakkaiden (sekä olemassa olevien että tulevien) aikomuksista. Tällä informaatiolla yhä useammat yritykset pystyvät ennustamaan asiakkaiden tarpeita ja päätöksiä, jotta he voivat toimia asianmukaisesti ilman tarpeetonta ajanhukkaa.

HubSpot-järjestelmä sisältää lisäksi myös sujuvaa asiakaspalvelua varten tikettijärjestelmän, joten sekin auttaa omalta osaltaan rakentamaan erinomaista asiakaskokemusta.

  5. Uudet asiakkaat löytävät sinut

 Työkalun investointiin kulutetut eurot tuottavat takaisin moninkertaisesti tulevaisuudessa, kun sitä käytetään oikein ja tavoitteellisesti. Markkinoinnin automaatio mahdollistaa tuottavan inbound-markkinoinnin, jossa oikea sisältö tavoittaa oikean henkilön oikeaan aikaan.

Markkinoinnin automaatioon - tai mihin tahansa ohjelmistoon sijoittaminen vaatii jonkin verran investointikykyä yritykseltä. Toisaalta markkinoinnin automaatiojärjestelmän hankkiminen ei yksin tee  kesää, vaan sitä pitää käyttää oikein. Jotta se tuottaisi tulosta, pitää tehdä pohjatyöt kunnolla ostopersoonineen, laatia hakukoneoptimoituja sisältöjä, ladattavia materiaaleja ja rakentaa automaatiopolut järjestelmään. Lisäksi tarvitaan tiivistä yhteistyötä myynnin kanssa, jotta lämmitetyt liidit kontaktoidaan ja tarjouksia saadaan aikaan. 

Markkinoinnin automaatiojärjestelmän, kuten HubSpotin, etuna on se että, se mahdollistaa samassa helppokäyttöisesssä järjestelmässä suunnittelun, toteutuksen ja analysoinnin, eli useimmat markkinointiin liittyvät tehtävät. Se jos mikä on tehokasta!HubSpotista löytyy kaikki tarvittava
SHARE THIS STORY | |