Myyjä, tiedätkö milloin liidille kannattaa soittaa?

Kirjoittanut Vipu International - 12 huhtikuuta, 2017

2 min lukuaika

Nykyään varsinkin sosiaalisessa mediassa tohistaan paljon siitä, kuinka kylmäsoittaminen on kuollut. Asia ei kuitenkaan ole niin mustavalkoinen, sillä puhelu voi olla onnistunut, vaikka se olisikin niin sanotusti kylmä. Kunhan ajankohta, viesti ja se mitä puhelimen toisessa päässä olevalle henkilölle tarjoataan osuvat kohdalleen.

Luulo ei ole tiedon väärti

Mutta mistä nämä oikeat koordinaatit sitten tietää? Juuri se on kylmäsoittamisen haaste. Erilaisia soittolistoja voidaan nykyään ladata tai ostaa mitä erilaisimmilla kriteereillä, mutta kovin personoituja tietoja niistä ei silti saa esille: esimerkiksi onko jokin asia oikeasti ajankohtainen juuri kyseiselle henkilölle ja kuinka kiinnostunut hän on tarjoamasi tuotteen tai palvelun aiheista. Silloin on usein haastavaa pystyä soittamaan osuvaan aikaan ja tarpeeksi henkilökohtaisella viestillä, mitä ostajat nykyään vaativat.

Tee kylmäsoitosta lämmin

Ennen päätöntä soittelua olisikin siis järkevää kerätä liidistä mahdollisimman paljon tietoa ja tulkita erilaisia ostosignaaleja. Tällaisia signaaleja voivat olla esimerkiksi tiettyyn aiheeseen liittyvän sisällön aktiivinen kuluttaminen, suosituksen pyytäminen sosiaalisessa mediassa tai toistuvat vierailut tietyillä verkkosivuilla. Kuulostaa järkevältä, eikö? Ja nämä kaikki signaalit ovat helposti löydettävissä oikein toteutetulla verkkoläsnäololla.

Kun myyjällä on käytössään tällaista tietoa, on puhelun oikea-aikaisuus ja viesti paljon helpompi määrittää. Silloin ei enään puhutakaan kylmäpuhelusta, sillä liidi on nähty myös jollain tapaa ostovalmiiksi, eli “lämpimäksi”. Kun verkossa alkanutta asiakaskokemusta jatketaan oikeaan aikaan osuvalla tarinalla, tulee puhelu todennäköisesti päättymäänkin toivotulla tavalla. Ja silloin kummallekin puhelun osapuolelle jää varmasti tyytyväinen olo!

Perustele soitto itsellesi

Parasta lopputulosta ajatellen liidille kannattaa siis soittaa silloin, kun pystyy vastaamaan kysymykseen “Miksi soitan tälle henkilölle?” perustuen siihen, mitä olettamusten sijaan oikeasti tiedämme tästä henkilöstä. Toki “sokkonakin” voi pärjätä, mutta silloin soittajan matkaan tarvitaan rutkasti enemmän onnea ja myös taitoa.

Tarvitaan siis tietoa, ja sen kartuttaminen on fiksuinta aloittaa verkosta. Potentiaaliset asiakkaasi liikkuvat siellä ja jättävät toistuvasti ostosignaaleja - kerää ne itsellesi ja hyödynnä niitä myynnissä! Aloittaminen on helppoa - lataa alla oleva oppaamme siitä, kuinka potentiaaliset B2B-asiakkaat tavoitetaan vuonna 2017:

 

New Call-to-action

SHARE THIS STORY | |