Myynnin kasvu alkaa verkossa ja on puhdasta matematiikkaa

Kirjoittanut Vipu International - 24 toukokuuta, 2018

2 min lukuaika

Moni myyntijohtaja tuntuu olevan ”aivan kujalla” siitä, miten myyntiin saadaan kustannustehokkaasti lisää kierroksia sekä homma reippaasti ja pysyvästi kasvu-uralle. Ostamisen ja myymisen peruuttamaton muutos on ollut käynnissä vuosien ajan, mutta silti se näyttää tulleen yllätyksenä yhdelle ja toiselle. Aikaiset omaksujat painavat jo kaukana digitaalisen markkinoinnin ja kaupankäynnin etujoukossa. Iso joukko sutii paikoillaan. Edelleen kovin moni olettaa, että verkosta saa kauppaa vain jos on pystyttänyt verkkokaupan.

Haasteena myynnin kasvu – laita verkkoliikenne tuottamaan kunnollisia liidejä

Onko haasteenasi myynnin kasvu? Laske, miten se saadaan aikaan aktiivisen verkkoläsnäolon avulla. Liiketoiminnan luonteesta riippuen merkittävä osuus uusista myyntiliideistä voidaan löytää ja kasvattaa digitaalisten työkalujen eli verkkosivujen, blogien, sosiaalisen median ja markkinointiautomaation avulla. Muitakin liidinhankintakanavia toki tarvitaan, mutta digitaaliset kanavat…

  • toimivat ja palvelevat potentiaalisia asiakkaita 24/7 
  • keräävät kontakteista ja liideistä lahjomatonta tietoa myynnin – ja myyntijohdon – käyttöön
  • tuottavat faktoja, joiden avulla myynnin "kone" on nopeasti tuunattavissa yhä parempiin tehoihin
  • säästävät myynnin resursseja, kun voidaan keskittyä käsittelemään hyvälaatuisia liidejä

Onnistut siis myynnin kasvattamisessa nopeimmin investoimalla sinun yrityksellesi juuri oikeanlaisia liidejä tuottavaan verkkoläsnäoloon. Yritykselläsi on varmasti jo verkkosivut. Miksi ne eivät voi samalla järjestelmällisesti kerätä uusia kontakteja ja aktivoida heistä lämpimiä liidejä – jokaisen myyjän päiväunia.

Tuottolaskuri kertoo verkkosivujen myyntipotentiaalin

Laske itse. Myynnin kasvattaminen on yksinkertaista matematiikkaa. Kun määrittelet seuraavat viisi muuttujaa, voit selvittää mihin markkinoinnin seuraavat investoinnit kannattaa sijoittaa:

  1. paljonko verkkosivuillasi on kävijöitä
  2. paljonko verkkosivusi tällä hetkellä tuottavat kävijöistä liidejä eli kuinka moni jättää tietonsa
  3. kuinka monelle prosentille verkkoliideistä tehdään tarjous
  4. kuinka monta prosenttia näin tehdyistä tarjouksista voitetaan
  5. mikä on keskikaupan koko

Inbound-markkinointi voi terminä olla hieman hämmentävä, mutta suomenkielisen vastineen puuttuessa se kannattaa sisäistää. Se on vahva keino integroida markkinointi ja myynti, vauhdittaa myynnin kasvua ja parantaa olennaisesti markkinoinnin tuottavuutta digitaalisia kanavia ja työkaluja hyödyntäen.

Inbound-markkinointi toimii aivan samojen periaatteiden mukaan kuin paras perinteinen markkinointi: valitaan oman strategian mukaan kohderyhmä, tutkitaan mikä kohderyhmää oikeasti kiinnostaa, tuotetaan kiinnostuksen kohteesta ensiluokkaista materiaalia monipuolisesti eri kanaviin, kerätään tietoa saaduista kontakteista ja aktivoidaan heitä kohti ostohalukkuutta. Sitten onkin jo myynnin ammattilaisten vuoro.

Inbound-markkinoinnin tuottolaskuri kertoo, minkä potentiaalin voit saavuttaa panostamalla liidien hankintaan verkosta. Toki voit käyttää laskuria myös todentamaan minkä potentiaalin jätät käyttämättä, jos pysyttelet vain perinteisen markkinoinnin ja myynnin tarjoamissa mahdollisuuksissa.

 inbound laskuri

Siirry tuottolaskuriin 

Verkkosivujen kävijämäärä ja kävijästä liidiksi siirtyvien määrä

Jos et vielä kokeillut laskuria, tässä esimerkki. Haluan vahvasti kannustaa jokaista myynnistä vastaavaa selvittämään omien verkkosivujen potentiaalin haluttujen kontaktien ja liidien tuottajana. 

Tässä esimerkissä verkkosivujen kävijämäärä kuukaudessa on 5000. Verkkosivut tuottavat keskimäärin 200 liidiä kuukaudessa, ja näistä 10 prosentille tehdään tarjous. Tarjouksista voitetaan keskimäärin joka viides eli 20 %. Kun keskimääräinen kuukausitulo per asiakas on 8000 euroa, näillä luvuilla verkkosivut tuottavat 32000 euron tulon joka kuukausi.

Jos pystyt nostamaan verkkosivujen kävijästä liidiksi -osuutta yhden %-yksikön, laskennalliset tulot lisääntyvät 8000 eurolla/kk. Jos saat nostettua verkkosivujesi kävijämäärää 30 %:lla, laskennalliset tulot lisääntyvät 9600 eurolla. Jos saavutat nämä molemmat tulokset tehokkaan inbound-markkinoinnin avulla, lisäät tulojasi yhteensä 17600 eurolla kuukaudessa - siis yli 50 %:

Vipu inbound tuottolaskuri esimerkki

Kokeile inbound tuottolaskuria!

SHARE THIS STORY | |