Myyntijohtaja: halusit tai et, vuonna 2017 myynnin kasvattaminen alkaa verkosta

Kirjoittanut Vipu International - 16 helmikuuta, 2017

2 min lukuaika

 

“Emme tavoita asiakasprofiiliimme sopivia henkilöitä.”


“Emme tavoita asiakasprofiiliimme sopivia henkilöitä tarpeeksi usein.”


“Tavoitamme asiakasprofiiliimme sopivia henkilöitä, mutta hankintakustannukset ovat liian suuret suhteessa saatuun hyötyyn.”

 

Kuulostaako tutulta? Todennäköisesti, sillä juuri näiden haasteiden kanssa muutkin myyntijohtajat ovat painineet päivästä, viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen.

 

Edellämainitut ongelmat juontavat juurensa lähes poikkeuksetta siitä miten “perinteistä myyntiä” tehdään yhä tänäkin päivänä. Käytännössä tämä siis tarkoittaa sitä, että myyntitiimi tekee heikkoja kylmäsoittoja ostetuille tai itse tehdyille kontaktilistoille. Jokaista soittoa edeltää vähintäänkin henkinen ristinmerkin tekeminen toivoen, että prospekti

  • ylipäätään vastaa puhelimeen
  • ymmärtää mistä soitetaan
  • ehtii tai on halukas keskustelemaan aiheesta
  • tarvitsee tarjottua tuotetta tai palvelua

Jos ja kun näistä pallukoista yksikin jää vetämättä yli, palataan taas alussa listattuihin haasteisiin.

Lääke on onneksi olemassa

Suoraan asiaan menemisen sijaan myyntiprosessi kannattaakin aloittaa sieltä, missä esimerkiksi 91,5% Suomen väestöstä viettää aikaansa - verkosta! Yrityksen kotisivuista voidaan parhaimmillaan tehdä koko organisaation tehokkain myyjä, sillä se työskentelee ja palvelee kävijöitä kellon ympäri.

 

Oli kyse uuden tietokoneen ostamisesta tai koko yritystä koskevan IT-järjestelmän uusimisesta, tiedonhaku ja ostoprosessi alkaa netistä. Sen ymmärtävät kaikki. Mutta se, mitä kaikki eivät ole ymmärtäneet, on että asiakaslähtöisen verkkosisällön ja tarkkaan harkitun proaktiivisuuden avulla näihin prosesseihin on mahdollista päästä vaikuttamaan jo hyvinkin aikaisessa vaiheessa, luomaan muistijälkeä ja ohjaamaan prospektin ostopäätöstä juuri sinun yrityksesi tarjoomaa kohti.

 

Tarjoamalla potentiaalisille asiakkaille heitä kiinnostavaa ja arvoa tuottavaa materiaalia verkossa pystytään heistä vuorostaan keräämään myynnille kullanarvoisia signaaleja muun muassa henkilön tarpeesta ja ostovalmiudesta. Kun potentiaalisen asiakkaan ja yrityksen välinen dialogi on alkanut jo verkossa, myyjän on helppo jatkaa sitä puhelimessa, kun oikea aika soittamiselle koittaa. Tällöin aikaisemmin listatut pallukat voidaan lähes varmuudella vetää huoletta yli, ja myyntiprosessi tehostuu merkittävästi. Lopussa tulokset puhuvat puolestaan.

 

Vain aloittamalla saat tuloksia aikaan

Liidien hankintaa verkosta voidaan kehittää hyvinkin pitkälle, mutta mikäli yrityksen verkkosivut ovat tällä hetkellä enemmänkin pelkkä tuotekatalogi tai sähköinen käyntikortti, jo muutamilla tarkkaan harkituilla korjausliikkeillä on mahdollista saada näkyvyiä tuloksia suhteellisenkin nopeasti (puhutaan vain muutamista kuukausista). Ainoat ehdot sille on, että myyntiä halutaan oikeasti tehostaa ja sisäisiä myyntiprosesseja ollaan valmiita kehittämään.

 

Syvällisemmän johdatuksen liidien hankintaan vuonna 2017 löydät alla olevasta oppaastamme:

New Call-to-action

SHARE THIS STORY | |