Näin hyödynnät HubSpotia messuilla ja tapahtumissa

Kirjoittanut Taija Vento - 30 heinäkuuta, 2019

1 min lukuaika

Myyntityössä yhä edelleen keskustelut ja kohtaamiset ovat tehokkaita messuilla ja tapahtumissa, mutta miten yhdistää verkkopohjainen inbound-markkinointi ja liidien kerääminen messutapahtumassa HubSpotin avulla?

Useilla yrityksillä messut tai tapahtumat pitävät paikkaansa edelleen tehokkaana markkinointikanavana, mikäli messukävijöiden joukossa on riittävästi tavoittelemisen arvoisia uusia unelma-asiakkaita ja liidien hankintakustannus on järkevällä tasolla. Messuosallistumisen tavoitteena tulisikin olla sekä uusien liidien saaminen, että lisämyynti ja suhteen ylläpito nykyisille asiakkaille.


Kutsu messuille nykyisiä asiakkaitasi


Omasta CRM:stä kannattaa muodostaa hyvissä ajoin lista henkilöistä, joille lähetetään messukutsu esimerkiksi uutiskirjeenä. Ennakkokutsu kannattaa lähettää hyvissä ajoin, koska mitä kiireisempiä ihmisiä tavoittelet, sen varatummat ovat heidän kalenterinsa jo kuukausiksi eteenpäin.

Yleensä messuilta haetaan uusia ideoita, ajatuksia ja kontakteja. Eipä ole yhtään hassumpi idea varata messuille jokin erityinen aihe, jossa on uutuusarvoa ja mielenkiintoa myös olemassa oleville asiakkaillesi. Tuotejulkistusten, demojen ja messutarjousten ohella suosittuja ovat esimerkiksi asiantuntijapuheenvuorot, jotka järjestetään esimerkiksi messulavalla ja ovat osa messuohjelmaa. Jos yrityksesi pitää asiantuntijapuheenvuoron, sitä kannattaa ehdottomasti mainostaa ennakkoon, jotta toivomasi asiakkaat ajoittavat messuvierailunsa juuri kyseiseen aikaan. Esitys kannattaa toki kuvata, jotta sen ja muut uutiset voi jakaa myös tapahtuman jälkeen esimerkiksi samalle CRM:stä muodostetulle messukutsulistalle.

Kerää liidejä suoraan CRM:ään


Kyselyt ja arvonnat ovat perinteisiä messuosastojen liidienhankintakeinoja. Esimerkiksi arvontaan osallistumislomakkeen voi mainiosti toteuttaa HubSpotin laskeutumissivulla ja asiakkaiden kirjoittamat tiedot menevät suoraan HubSpot CRM:ään haluamallesi listalle. Näin kenenkään ei tarvitse syöttää tietoja käsin jälkikäteen ja liidien jatkotyöstämisen voi aloittaa heti. HubSpotissa on mahdollista rakentaa valmis automaatioketju messukontakteista, jotta heille lähetetään lisätietoa vaikkapa saman tien. Ketterä liikkeellelähtö ja aktiivinen ote antavat erittäin hyvän kuvan yrityksesi palvelusta.


Miltä sinusta vaikuttaisi esimerkiksi tällainen messuosallistujalle lähetetty sähköpostiviesti?
"Kiitos käynnistä messuosastollamme! Tässä lisätietoja sinua kiinnostaneesta aiheesta - ja linkit lisämateriaaliin, verkkosivuille, videoihin ja kuviin.

Jos haluat jatkaa keskusteluja myyntiedustajamme kanssa, voit varata ajan sinulle sopivana ajankohtana hänen kalenteristaan."


Älä kerää käyntikortteja taskunpohjalle - skannaa ne heti

Jokaisen tapahtumaan osallistuvan myyntiedustajan kannattaa ladata älypuhelimeensa HubSpot appsi, sillä liidien käyntikortit saa sujuvimmin CRM:n tietueiksi HubSpot käyntikorttiskannerilla. Voit hetkessä viedä tiedot HubSpotiin, lisätä kontaktiin muistiinpanoja ja määritellä tehtäviä, lähettää ennakkoon määriteltyjä sähköpostiviestejä, kirjoittaa uusia sähköpostiviestejä, ehdottaa tapaamista tai soittaa/lähettää tekstiviestin.
Näin vältät messupäivien jälkeisen purkusuman, kun kaikki liidit ovat jo valmiina CRM:ssä ja voit heti ryhtyä kontaktoimaan ja jatkotyöstämään lupaavimpia kontaktejasi.

Lue tästä miten käytät HubSpot käyntikorttiskanneria.

 

HubSpotista löytyy kaikki tarvittava

 

SHARE THIS STORY | |