Näin teet videoon CTA:n ja keräät liidejä

Kirjoittanut Taija Vento - 24 syyskuuta, 2019

2 min lukuaika

Videot ovat olleet jo jonkin aikaa sisältömarkkinoinnin suosittuja formaatteja. HubSpotiin integroitu Vidyard-videosovellus mahdollistaa call-to-action-toiminnon lisäämisen videoon hyvin ketterästi.

Vidyard-videosovellus on käytettävissä HubSpotin sisällä, joten et välttämättä tarvitse esimerkiksi omaa YouTube-kanavaa tai muuta pilvipalvelua videoiden upottamiseksi verkkosivullesi.

HubSpotin file manageriin voi tallentaa 250 videota ja ne ovat upotettavissa haluamillesi verkko- ja blogisivuille. Jotta videoita voi käyttää sujuvasti HubSpotin sisällä, hyväksy Vidyard-integraatio. Katso animaatiokuva:

 

Auth Vidyard Marketing-4 

 

CTA:n lisääminen videoon

Kun video on tuotu verkkosivulle insert-toiminnolla, kuvan yläpuolelle ilmestyy Edit/Remove-painikkeet.

Klikkaa edit-painiketta ja Content-välilehdellä voit määritellä minkälaisen CTA-painikkeen tai lomakkeen haluat tehdä. Voit myös määritellä tuleeko lomake tai CTA-painike näkyviin videon alussa vai lopussa. Tässä yhteydessä CTA:t ovat painikkeita, kuva-CTA ei ole käytettävissä. 

Lomakkeen tai CTA-painikkeen kautta keräämäsi tiedot tai liidit voi tallentaa suoraan HubSpotin CRM:ään.  Esimerkiksi tässä Vivun videossa CTA-painike johtaa myynnin ajanvarauskalenteriin.

Edit video details -kohdassa voit antaa tarkempia lisätietoja videon sisällöstä.

Style-välilehdellä määritellään videon koko ja sijainti sivulla (vasen, keskitetty tai oikea reuna)

callto-action-videoon

 

Vidyard natiivi-integraatio HubSpot videoihin on käytössä HubSpot Marketing Hub Pro ja Enterprise -tasoilla.

 

Miksi tarvitaan CTA? 

CTA eli call-to-action on osa verkkosivua, blogia, mainosta tai muuta sisältöä, joka kehottaa verkkosivukävijää tekemään jotain. Se on keskeinen toiminnallisuus, jonka avulla verkkosivustolta voidaan saada liidejä. 

Markkinoinnissa CTA voi olla esimerkiksi painike tai banneri (kuten alla), jonka tehtävänä on saada sisällöstä kiinnostunut verkkosivuvierailija tutustumaan tarkemmin tarjolla olevaan sisältöön, tarjoukseen tai vastaamaan kysymyksiin, riippuen tekstin ja sivun tavoiteesta. Usein CTA-painike johtaa landing page -sivulle, jossa tarjolla olevaa sisältöä kuvaillaan vielä enemmän ja mielenkiintoisia näkökulmia esiintuoden. Lisäksi siinä voi olla esimerkiksi tiedonkeruulomake tai joissakin tapauksissa pelkästään kenttä sähköpostiosoitteelle. Suositus on, että landing page on muilta osin pelkistetty ja siinä ei yleensä ole esimerkiksi navigaatiota, jotta verkkosivuvierailja ei lähtisi muualle.

Kun sisältö on riittävän mielenkiintoinen verkkosivukävijälle, hän antaa oman sähköpostiosoitteensa vastineeksi saamastaan sisällöstä. Tämä mahdollistaa liidin muodostumisen ja sen lämmittämisen muiden relevanttien sisältöjen avulla.

HubSpotilla toteutetut CTA:t ja Landing paget tallentavat keräämänsä tiedot suoraan HubSpot CRM -järjestelmään. Lisäksi on mahdollista määritellä, että uusista liideistä lähetetään viesti reaaliaikaisesti HubSpotissa määritellyille henkilöille, esimerkiksi myyjälle tai markkinointiin. Usein liidi saa myös automaattisesti jatkoviestejä samasta aihepiiristä, jotka syventävät tietoa.

 

HubSpotista löytyy kaikki tarvittava

 SHARE THIS STORY | |