Poista helposti duplikaatit asiakasrekisteristäsi HubSpotissa

Kirjoittanut Taija Vento - 17 kesäkuuta, 2019

2 min lukuaika
Ajan myötä CRM-järjestelmään saattaa tallentua samalle henkilölle useita eri sähköpostiosoitteita, vaikka hän työskentelisi samassa yrityksessä. Tyypillisiä ovat esimerkiksi sähköpostin fi ja com-päätteet, jotka rekisteröidään kahdeksi eri henkilöksi. Usealla eri sähköpostiosoitteella samalle henkilölle on oma haittansa, sillä HubSpotin keskeinen idea on seurata kontaktin aktiivisuutta yrityksesi sisältöjen kuluttajana.

HubSpotin manage duplicates -toiminnolla voit yhdistää henkilön tiedot niin, että asiakkaan tietoihin CRM:ään tallennetaan vain yksi sähköpostiosoite, johon toiselle sähköpostiosoitteelle rekisteröitynyt aktiivisuushistoria liitetään.

Ole tarkkana yhdistäessäsi tietoja

Toiminto löytyy contacts-välilehdellä, Actions > Manage Duplicates. HubSpot listaa automaattisesti rinnakkain sähköpostiosoitteita, jotka se tulkitsee samaksi henkilöksi. Tässä pitää olla kuitenkin suomalaisella kielialueella toimiessa tarkkana, sillä tällä hetkellä HubSpot ehdottaa yhdistettäväksi nimiä, jotka ovat eri henkilöitä.  Neuvoni onkin, että niin tärkeää kuin tietokannan ylläpitäminen onkin, tätä tehtävää ei kannata ottaa työn alle hätiköiden, vaan yhdistää tietueita  vain  harkiten ja ajatuksen kanssa. Tietojen yhdistämistä nimittäin ei voi perua.
 
 
Poista duplikaatit HubSpotissa

 

Kontaktin asiakassuhteen vaihe (lifecycle stage) tallentuu pisimmällä olevan mukaisesti. Konversioiden ja lomakkeiden lähetyskerrat lasketaan yhteen, kuten myös verkkosivujen katselukerrat. Toissijaiset sähköpostiosoitteet poistetaan staattisilta postituslistoilta. Smart-listojen jäsenyyksissä saattaa tulla muutoksia. Poistetut toissijaiset osoitteet poistuvat myös työnkulusta. Ensisijainen sähköpostiosoite saatetaan liittää uusiin työnkulkuihin, jos listojen jäsenyydet muuttuvat.

 

Poista tuplaosoitteet HubSpotissaEsimerkki: HubSpot ehdottaa yhdistettäväksi Yritys Oy:ssä työskenteleviä Matti Virtasta ja Maija Virtasta. He ovat tietenkin eri henkilöitä, joten niitä ei pidä yhdistää, voit painaa Dismiss-painiketta.
 
Matti Virtasia on kaksi, toinen @yritys.fi ja toinen @yritys.com -osoitteella. Kyse on samasta yrityksestä, joten  voit tarkistaa kumpi osoite yrityksellä on aktiivisessa käytössä esimerkiksi verkkosivulta, merkitse se täplällä ja yhdistä tiedot merge-painikkeella. 
 

Toiminto hyödyntää tekoälyä

 
Uusi toiminnallisuus hyödyntää tekoälyä ja sen ehdotukset perustuvat kontaktien nimien, sähköpostiosoitteiden, maiden IP-osoitteiden, puhelinnumeroiden, postinumerojen ja yrityksen nimien vertailuun. Tekoäly oppii lisää käytön myötä. Kun käytät toimintoa aktiivisesti, eli painat merge tai dismiss -painiketta, toiminto oppii mitkä asiat ovat merkityksellisiä ja suoritus paranee ajan myötä.
 
Uusi työkalu on käytettävissä Professional ja Enterprise HubSpot -lisensseissä.

Lue lisää HubSpotin uutisesta 12.6.2019

 

 

HubSpotista löytyy kaikki tarvittava

SHARE THIS STORY | |