Tehokas B2B-myyjä kerää liidejä nukkuessaankin - ja nukkuu hyvin

Kirjoittanut Leena Ellonen - 28 helmikuuta, 2017

2 min lukuaika

Liidejä 24/7

Nukkuminen ja tehokas B2B-myynti eivät millään tunnu sopivan yhteen. Mutta pysähdy hetkeksi uneksimaan. Jospa kuitenkin

Aloitetaan siitä, minkälainen myyjä on mielestäsi tehokkain myyjä? Onko paras myyjä hän, joka venyttää päiväänsä ja tavoittaa eniten kontakteja päivän aikana vaiko henkilö, joka ehkä miettii asiaa hetken pitkällä tähtäimellä ja rakentaa sitten itselleen hyvän koneiston, joka toimii hänen edukseen? Tulokset ratkaiskoon, mutta kannattaa miettiä aikaväli, jolla tuloksia seurataan.

Päiväänsä pidentävä saa todennäköisesti enemmän kauppaa aikaan heti. Pitkäjänteisen liidikoneiston rakentaminen vie enemmän aikaa tuottaakseen tuloksia. Reilua olisikin verrata näiden kahden tavan tuloksia hieman pidemmällä ajanjaksolla. Toteutuneet myynnin muutosprosessit ovat tuottaneet sen verran hyviä tuloksia, että uskallan liputtaa digitaalisen liidigeneroinnin puolesta. Mutta ei hätää myyjät. Aitoja, oikeita ja asiansa osaavia myyjiä tarvitaan silti päättämään kaupat, mikäli ei ole puhtaasta verkkokaupasta kyse.

Sinä nukut, liidigenerointi toimii

Joskus tuntuu siltä, että tarvitaan työtä 24/7, jotta oikeat asiakkaat tavoitetaan. Erityisesti tämä näkyy kansainvälisessä kaupassa. Asiakkaat haluavat tietoa heti, eivätkä jaksa odottaa puolta päivää mahdollista vastausta tai yhteydenottoa. Hyvä verkkosisältö ja huolella rakennettu liidigenerointi tuottaa asiakkaalle tarvittavaa perusinformaatiota, herättää kiinnostuksen ja kvalifioi sinulle ne potentiaalisimmat liidit - silloinkin, kun sinä nukut.

Etenkin meidän suomalaisten tulisi ottaa tästä koppi ja kääntää liidigenerointi toimimaan meidän eduksemme. Emme pienenä maana ja itäisellä aikasektorilla toimiessamme voi palvella henkilökohtaisesti kaikkia prospektejamme kaikissa ostoprosessin vaiheissa, mutta hyvin rakennetuilla sisällöillä ja verkon liidipoluilla onnistumme hyvin palvelemaan näitä liidejä ympäri maailman. Tehokkaat verkkosivut voivat tasoittaa meidän kilpailutilannettamme suurten maiden toimijoihin nähden.

Case Honka: +305% liidejä

Säästä tarmosi mahdollisiin ostajiin

Kun verkossa on riittävästi materiaalia, joka toimii hyvin ostoprosessin alkuvaiheessa ja luo hyvän asiakaskokemuksen, pääset itse panostamaan aikaasi ostoprosessin loppuvaiheisiin eli silloin, kun lopulliset päätöksen kaupoista tehdään. Sinulla on aikaa auttaa asiakasta ja löytää juuri hänelle sopivat ratkaisut. Silloin myös kauppojen syntymisen todennäköisyys kasvaa.

Liidigenerointi esim. modernia HubSpot-alustaa apuna käyttäen ja oikeanlaista, ostopersooniin kohdennettua sisältöä tuottaen, on myynnissä jo tätä päivää. Vaatii systemaattisuutta ja viitseliäisyyttä käydä perusasiat, kuten erottautuminen ja ostopersoonat läpi. Näitä vaiheita ei kannata ohittaa, sillä ne antavat eväät luoda myös toimivat liidipolut verkkoon. Ajan myötä myös palaute ja oppiminen vain terävöittävät työnkulun toimivuutta.

Kun soittorumba alkaa taas, mieti voisiko kaiken tehdä toisinkin.

 

Syvällisemmin liidigeneroinnista seuraavassa oppaassamme. 

 New Call-to-action


 

SHARE THIS STORY | |