Timantit syntyvät kovassa paineessa - Vipusta HubSpot Diamond -partneri

Kirjoittanut Vipu International - 15 kesäkuuta, 2017

4 min lukuaika


Nyt on syytä juhlistaa ja oiva mahdollisuus jakaa taustoja siitä, miten verkkosivujen kautta voi saavuttaa miljoonien eurojen myyntiä myös aloilla, joissa ei verkon kautta tyypillisesti myyntiä tehdä.

Vipu on tavoittanut yhdessä asiakkaittensa kanssa jälleen yhden uuden virstanpylvään, joten on aika kilistää kuivaa ja kuplivaa.

PIKAKYSELY:

  1. Mikä markkinoinnin automaatiojärjestelmä on Suomen markkinajohtaja?
  2. Millä HubSpot-partnerilla on Euroopan paras asiakaspysyvyys (customer retention)?
  3. Mikä toimisto hallinnoi Euroopan suurinta HubSpot-asiakkuutta?
  4. Mikä toimisto voitti tänä vuonna HubSpot-verkoston Sales Enablement palkinnon?
  5. Mikä toimisto on tällä viikolla päässyt HubSpot-partneriverkoston parhaaseen promilleen (vain hivenen pyöristäen),
    eli HubSpot Diamond -statukseen?

1. HubSpot, 46%. (lähde: Datanyze),
2-5. Vipu International (lähde: HubSpot).


Timantit syntyvät kovassa paineessa

En aio puhua muiden puolesta, mutta omasta näkökulmastani yksi merkittävimpiä Vipun menestykseen vaikuttavia tekijöitä on ollut ja tulee edelleen olemaan se päättäväinen positiivinen paine, jota olemme itsellemme ja asiakkaillemme asettaneet.

Sulan kiven ja maan kovan kuoren välissä ei tarvitse olla tukalaa, vaikka siltä voisi aluksi kuulostaa.

On suhteellisen helppoa puhua siitä “miten asiat tulisi tehdä”, mutta tyypillisesti vaikeampaa on jatkaa siitä tiukan prosessin kautta toteutukseen, seurantaan, viilaamiseen, tulosten ylläpitoon ja niiden kasvattamiseen. Kun onnistuu, positiiviset kokemukset ovat runsailla kertoimilla myös sen työn arvoisia.

Voisi sanoa, että helpointa olisi tyytyä tilanteeseen, kun asiat “menevät ihan riittävän hyvin”. Ilman riittävää painetta ei timantteja kuitenkaan synny.

Tämä positiivinen eteenpäin vievä paine lähtee jokaisesta yksilöstä itsestään, ja myös sinä voit siihen vaikuttaa omassa ympäristössäsi. Oli kyseessä kuinka suuri tai pieni organisaatio tahansa, positiivista painetta ja kannustusta on aina mahdollista antaa.

 

Vipu-HubSpot-Diamond-Partner.png

Vipun tapa toimia - yhdessä asiakkaan kanssa  Lue lisää

diamond-vipu

diamond-vipu-2018

 

Positiivinen haastaminen

Vuosien varrella olemme saaneet loistavaa tukea asiakkaillemme myös suoraan HubSpotilta, ja osana sitä ovat olleet ratkaisevat keskustelut niissäkin asioissa joissa olemme olleet heidän kanssaan eri mieltä.

Jo useampi vuosi sitten aloitimme intensiivisen yhteistyön Adeptuksen kanssa, joka valmentaa yritysten myyntijohtoa sekä myyjiä tunneälyn ja asenteiden kautta. Vielä siinä vaiheessa HubSpot CRM:ää ei oltu kunnolla lanseerattu, ja yhdistetyn myynnin ja markkinoinnin suuntamme nostatti kulmakarvoja. Tänä päivänä HubSpotin Growth Stack on erinomainen väline juuri tämän yhdistetyn toimintamallin saavuttamiseen.

Yhdistetty suunta on lähtenyt juuri siitä mistä HubSpotin ja markkinoinnin automaation käytössä ylipäänsä on kyse: Arvoa on tuotettava, ja välillä se tarkoittaa positiivista statuksen haastamista parempaan.

 

Arvon tuottaminen vaatii ymmärrystä asiakkaan bisneksestä

Sales Enablement -palkittu Presto Paloturvallisuus -case on mielestäni yksi parhaimpia esimerkkejä siitä, miten inbound on täydentänyt yrityksen suuntaa ja tukenut heitä palvelemaan asiakkaitaan entistä paremmin. Sen myötä on syntynyt merkittäviä myynnin ja markkinoinnin tuloksia, joista nostan hattua erityisesti prestolaisille itselleen – saavutus on suuri.

 

Esimerkkejä Preston tuloksista:

FI-Presto-Impact-blog-531951-edited.jpg

 

 

Toinen äärimmäisen hyvä esimerkki, jonka euromääräisiin tuloksiin viittasin blogikirjoituksen alussa on Honkarakenne, jonka myyntiluvut inbound-markkinoinnin mahdollistamana ovat huimia. Myös Honkarakenne saavutti kunniamaininnan HubSpotin tämän vuoden Inbound Awardseissa. Lyhykäisyydessään, tuloksia ei synny, jos arvoa ei tuoteta loppuasiakkaalle asti. Menestymisen potentiaali on myös yritysten omasta tahtotilasta kiinni, ja Honkarakenne erityisesti on jatkuvasti halunnut palvella asiakastaan yhä paremmin.

 

Esimerkki Honkarakenteen tuloksista:

FI-honka4.jpg

 

Kesää kohden – kuivaa ja kuplivaa!

Kiitos asiakkaillemme. Vipu on jatkossakin luomassa kovaa menestystä teille, ja positiivista painetta itselleen.

Kiitos partnerit, erityisesti Adeptus ja HubSpot! Kiitos Vipu-tiimi, jatketaan hyvää työtä! Kiitos myös teille tiimiläisille, jotka olette tällä hetkellä jo muissa kuvioissa.

Suurin kiitos kuuluu sinulle Mikael, joka Vipun perustajana ja moottorina olit kanssamme tätä työtä tekemässä ja innostamassa meitä aina kurkottamaan hieman pitemmälle, aina uusiin ulottuvuuksiin. Kiitos, että uskoit meihin. Tämä saavutus oli yksi sinun unelmistasi, ja olemme ylpeitä siitä, missä nyt olemme. Olemme olleet onnekkaita saadessamme työskennellä kanssasi. Antamasi opit ja näkemykset pysyvät kanssamme tästä eteenpäinkin.  

Mikael menehtyi toukokuussa 2017. Olemme yksilöinä ja tiiminä surullisia valtavasta menetyksestämme, mutta Mikaelin velvoittamalla tavalla katsomme valoisasti eteenpäin, asiakkaittemme parhaaksi.  Lepää rauhassa Mikael.

mikael-blomqvist-hubspot.jpg

Mikael juuri sellaisena kuin hänet muistamme.

SHARE THIS STORY | |