Top 10 ilmaista työkalua (HubSpotista) digitaalisen markkinoinnin suunnitteluun

HubSpot tarjoaa markkinoijalle monia työkaluja, joilla on mahdollisuus parantaa omia taitojaan ja helpottaa päivittäisten töiden tekemistä. Kaikki tässä esitetyt työkalut ovat ILMAISIA.

Opiskelu

1.  HubSpot Academy

2. INBOUND Decks

Aloitin perehtymiseni HubSpot Academyssä, ja olen niin kiitollinen tästä ilmaisesta mahdollisuudesta. 
HubSpot Academy tarjoaa monipuolisia kursseja digitaalisesta markkinoinnista designiin, perustasosta edistyneempiin. Ilmainen kurssi tarjoaa vankan perustan Inbound markkinoinnin ja digitaalisen markkinoinnin taitoihin. Lisäksi Inbound Decks jakaa kaikki vuosittaisen konferenssin esitelmät, joista löytää inspiroivia ajatuksia ja keskusteluja sekä alan uusia trendejä.

 

Tutkimus

3. HubSpot Marketing Resources :

Haluatko inspiraatiota? HubSpot-resursseista löytyy esimerkkien lisäksi monia mallipohjia (templates) ja tarkistuslistoja, joista on mielestäni konkreettisesti apua suunnitteluvaiheessa. Mallipohjat perustuvat parhaisiin käytäntöihin, joten voin oppia samalla kuin teen. 


Tuotanto

On paljon ilmaisia työkaluja, joista on hyötyä tuotantotiimille aina markkinointistrategian ja sisällön suunnittelusta verkkosivukehitykseen. 

 4. Verkkosivuston luokittelu (Website grader)

HubSpotin suosituin ilmainen työkalu on "Website grader". Lisäämällä vain verkkosivuston URL-osoitteen työkalu analysoi sivuston ja antaa katsauksen  SEO:n, tietoturvan ja reagoivan suorituskyvyn osalta.

hubspot-web-grader.png

 

5. Blogin aihegeneraattori: 

Sisällöntuotannon jatkuvassa paineessa  copywriterilta voi loppua niin energia kuin luovuuskin - ja sen  myötä myös blogien aiheet. Työkalu on ehdottomasti uupuneen sisällöntuottajan hengenpelastaja. Työkalu tuottaa 7 blogiaihetta, jotka perustuvat 3 syötetylle avainsanalle.
blog-topic-generator.gif

Bloggaus ja muu sisällöntuotanto

 

6.  Ostopersoonien luoja:

Inbound markkinointikampanjan ensimmäinen ja tärkein askel on määritellä ostopersoonat. Ostopersoonia luotaessa ei tyydytä vain asiakas-segmentointiin, joka perustuu sijaintiin, työnimikkeeseen, vaan tartutaan myös persoonien ongelmiin, kiinnostukseen ja kunnianhimoon. Kuinka asettaa itsensä asiakkaan saappaisiin? Työkalu tarttuu monimutkaisen ostajahenkilön luomisprosessiin askel askeleelta. Kuin pelaisi rentoa peliä. Siitä on helppo pitää!

 

7. HubSpot Marketing: 

Tämä ilmainen työkalu on uusille käyttäjille soveltuva Inbound menetelmän kevytversio. Se mahdollistaa nettisivujen kävijöiden ohjaamisen asiakkaiksi keräämällä kontaktitietoja ja luomalla lisää liidejä.

Yhdessä HubSpotin ilmaisen CRM-toiminnon kanssa voit helposti johtaa kaikkia liideihin ja asiakkaisiin liittyviä toimintoja yhdessä paikassa. Työkalu näyttää myös yleiskatsauksen liidiesi ja asiakkaittesi statistiikasta, ja opit mistä kertyy eniten liidejä. Näin voit optimoida kampanjan konversioita.

Huomaa: Tämä työkalu sisältää myös pop-up -tarjoukset ja -lomakkeet. Ota kuitenkin huomioon, että uudet verkkosivujesi kävijät saattavat mieltää pop-up toiminnon perinteisellä tavalla, jolloin pop-up call-to-action -osa ajatellaan mainoksena. Mainokset saattavat karkottaa kävijöitä sivuiltasi.

hubspot-marketing-ilmainen.png

New Call-to-action

 8.  HubSpotin ilmaisia valokuvia

Hieno bonus kaikille

HubSpotin uusi sivusto, freestockphotos.org, tarjoaa kuvakokoelman, jonka valokuvia voit käyttää blogikirjoituksiin, sosiaaliseen mediaan tai kaikkialla, missä tarvitsetkaan laadukkaita valokuvia. Yleensä ilmaisista arkistokuvista on vaikea löytää yrityksiin ja toimistoon liittyviä valokuvia tai olet jo selannut ne läpi moneen kertaan (tai kuvat ovat liian ilmeisiä kuvapankkikuvia). HubSpotin kuvapankkisivusto on jaettu selaamista helpottaviin luokkiin kuten toimistotarvikkeet, tekniikka ja kaupungit.
 

Bonus:

 

9.  HubSpot myynti

Mikä on helpoin tapa tietää, milloin sähköposti on avattu? Kokeile HubSpot myyntiä.

Tämä työkalu auttaa seuraamaan, kuka, milloin ja missä sähköpostejasi käytetään. 

 

10Inbound.org

Jos joku asia mietityttää, liity Inbound yhteisöön kysyäksesi lisää!

 

New call-to-action

tilaa HubSpot Tänään -uutiskirje