Verkkosivujen sisältö myy - jos se on kunnossa

Kirjoittanut Terhi Bergius - 17 maaliskuuta, 2017

2 min lukuaika

Nykyajan ostaja - myös B2B-asiakas - etsii tietonsa ja inspiraationsa pitkälti verkosta. Vaihtoehtoja vertaillaan ja kiinnostavia ajatuksia jaetaan kollegoiden kesken. Yrityksille tämä on valtava mahdollisuus, sillä hyvä verkkosisältö on tärkeässä roolissa kun suhde uuden kontaktin kanssa alkaa. Verkossa eri muodoissa ja kanavissa tarjolla oleva tieto rakentaa positiivista asiakaskokemusta jatkossakin. 

Tämä tarkoittaa, että verkkosivut ovat B2B-yrityksen uusasiakashankinnan ja myynnin kasvattamisen kannalta olennainen investointi. Nykyaikaisia verkkosivuja ja niiden sisältöjä käytetään liidien tuottamiseen, lämmittämiseen sekä asiakkuuksien vahvistamiseen, joten ne ovat myynnille tärkeä ja hyödyllinen työkalu.

Verkkosivut ja sisältö - kokonaisuuden on toimittava

Moderni verkkosivualusta kuten HubSpot on paljon enemmän kuin julkaisujärjestelmä. Sen avulla voidaan rakentaa yrityksen verkkosivut, julkaista blogit ja somepostaukset, tuottaa ja lähettää uutiskirjeet ja muut sähköpostiaktivoinnit - ja hallita sisältöjen hakukoneoptimointi. Uusia ja nykyisiä asiakkaita puhuttelevat sisällöt tuovat sivuille liikennettä ja asiakkaan etenemistä tukevat aktivoinnit tuottavat konversioita - siis liidikohtaista tietoa sekä myynnille että markkinoinnille. Mikä kohderyhmää kiinnostaa, miten tarjottuja sisältöjä voi edelleen parantaa?

Jotta verkkosivut saadaan palvelemaan sekä asiakkaita että myyntiä, sisältöjen pitää osua kohderyhmän intresseihin ja auttaa etenemään ostoprosessissa. Sopivaa sisältöä voi ja kannattaa tarjota monessa muodossa ja kanavassa - ja nämä valitaan kohderyhmän mukaan. Verkkosivujen sekä blogien tekstit ja kuvat ovat tarpeen, mutta monipuoliseen sisältöön kuuluu myös esimerkiksi

  • videoita
  • infografeja
  • ladattavia dokumentteja
  • webinaareja
  • testejä
  • kyselyitä
Sisällöt kannattaa tarjota verkkosivujen lisäksi sopivissa some-kanavissa.

Kaupallisesti toimivalla sisällöllä on aina tehtävä -  johdattaa asiakasta kohti ostovalmiutta ja kasvattaa myyntiä. Kun myyjällä on tiedossa liidin itsensä antamia tietoja kiinnostuksen kohteistaan, hän voi aloittaa keskustelun oikeasta näkökulmasta ja tarjota suoraan sitä mikä ratkaisee asiakkaan senhetkisen ongelman. 

Case Honka: +305% liidejä

Ajankohtaista tietoa oikeille kohderyhmille

Verkkosivujen tehtävä on palvella asiakasta. Vanhentunut tieto ei kiinnosta ketään, eikä sisältö jota ei löydetä hyödytä ketään. Mitä paremmin sisällöt voidaan kohdistaa tavoitelluille ostopäätökseen osallistuville henkilöille, sen parempi. Mitä helpompi heidän on löytää sivuilta koukuttavaa sisältöä, sen parempi. Mitä tuoreempaa, kiinnostavampaa ja useammin päivittyvää tieto on, sitä houkuttevampaa sivuille on palata vahvistamaan aluillaan olevaa asiakaskokemusta.

Nykyaikaiset työkalut mahdollistavat myös verkkosisältöjen personoinnin - jos olen jo ladannut minua kiinnostavan oppaan 1, seuraavaksi minulle tarjotaan opasta 2. Jos olen jo antanut yhteystietoni jollakin lomakkeella, samoja tietoja ei kysytä yhä uudestaan seuraavilla lomakkeilla. Nämä ovat konkreettisia osoituksia halusta tarjota verkkosivukävijöille hyvä asiakaskokemus. 

Dynaamiset, kaupallista hyötyä tuottavat verkkosivusisällöt syntyvät vain tekemällä. Resursseja tarvitaan, mutta samalla saavutetaan uutta tehokkuutta tulevien asiakkaiden tunnistamisessa ja myyntiliidien tuottamisessa. 

Myyvätkö sinun yrityksesi verkkosivut niin hyvin kuin voisivat? Yrityksen verkkosivujen tila kannattaa tarkistaa säännöllisesti.

Aloita tekemällä Verkkosivujen kuntotarkistus:

 

verkkosivujen-kuntotarkistus

 

P.S. Lue lisää ajatuksia verkkosivuista ja myynnistä!

SHARE THIS STORY | |