Yrityksen kulttuurimuutos - esimerkkinä Presto Paloturvallisuus

Kirjoittanut Vipu International - 23 toukokuuta, 2018

1 min lukuaika

Yrityksen kasvutavoite toteutuu suunnitelmallisesti johdetun asiakaslähtöisen palvelukulttuurin rakentamisella ja koko henkilöstön voimin. Presto Paloturvallisuus on rakentanut vankan perustan kasvulle juuri näillä keinoilla. Kuuntele mitä Preston myynti- ja markkinointijohtaja Tarja Vilmi ajattelee kulttuurimuutoksen toteuttamisesta:

Presto Paloturvallisuus päätti vuonna 2014 varmistaa liiketoimintansa kilpailukyvyn ja kasvaa Suomen markkinoilla. Myynnin, markkinoinnin ja asiakaspalvelun uudistaminen perinteisellä toimialalla vaati ja vaatii edelleen vahvaa johtajuutta sekä koko henkilöstön osallistumista muutoksiin.

Avainasemassa ovat johdon sitoutuminen, suunnitelmallinen eteneminen sekä panostukset koulutukseen ja viestintään. Tuotelähtöisyydestä siirryttiin palvelukeskeiseen toimintatapaan. Myyntiä ja markkinointia johdetaan nyt yhtenä kokonaisuutena. Investointi asiakasryhmille kohdistettuun verkkosisältöön ja markkinoinnin automaatioon yksinkertaistaa markkinointi- ja myyntiprosessia ja tarjoaa samalla työkaluja, jotka helpottavat laajempien tuote- ja palvelukokonaisuuksien myyntiä.

Presto Paloturvallisuuden myynti kasvaa, ja yritys on siirtynyt sammuttimien myyjästä asiakaslähtöiseksi paloturvallisuuspalveluiden tarjoajaksi ja alansa ajatusjohtajaksi. Myynti- ja markkinointijohtaja Tarja Vilmi on tyytyväinen muutokseen, jonka tulokset näkyvät myös viivan alla.

New Call-to-action

SHARE THIS STORY | |